Média

Hétfőn indul a kormányközeli hírrádió

Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)
Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)
A Fidesz-alapító Bayer Zsoltra is nagy szerep hárul majd az ingyenes frekvencián megszólaló Karc FM rádióban, amely Simicska Lajostól csábított el munkatársakat.

Február 15-én, hétfőn jelentkezik először a 105,9 MHz-es frekvencián a Karc FM elnevezésű hírrádió a Gazdasági Rádió egykori frekvenciáján. Olyan műsorvezetők szólalnak majd meg a “Karc FM – ami nyomot hagy” szlogent használó rádióban, mint Gajdics Ottó, Bayer Zsolt – a Fidesz egyik alapítója, a Békemenetek egyik főszervezője -, Huth Gergely, a közpénzeket is kapó oknyomozó portál, a Pestisrácok főszerkesztője, valamint az egykori közmédiás Papp Endre és Vass István Zoltán sportújságíró, továbbá Perjés Klára, az MTVA/Kossuth Rádió volt szerkesztő munkatársa.

Továbbpasszolták nekik a Gazdasági Rádiótól elnyert frekvenciát

A Gazdasági Rádió tulajdonosa, a Műsor-Hang Zrt. jelenleg Trend FM néven a 94,2 MHz-en működtet rádiót, mivel a 11 éve használatos 105,9 MHz-es frekvenciájukra kiírt tenderen a Médiatanács tavaly szeptemberben úgy ítélte meg, hogy a gyakorlatban addig még rádiót nem működtető, Kriczki Andrea vezette Hang-Adás Kft. pályázata jobb, mint a Gazdasági Rádió mögött lévő Műsor-Hang Zrt. anyaga.  Egyébként olyannyira jobbnak bizonyult a Hang-Adás Kft. pályázata, hogy végül a kft. meg sem tudta valósítani a benne foglaltakat, hanem Kriczki Andrea és a kft. végül továbbpasszolta a lehetőséget annak a kormányközeli Magyar Idők című napilapot is megjelentető Liszkay Gábornak, aki Simicska Lajos Orbán Viktorral történő látványos szakítását megelőzően még a Magyar Nemzet résztulajdonosa és főszerkesztője volt, valamint a HírTV irányítása is hozzá tartozott, de aztán sokadmagával távozott Simicska médiabirodalmának éléről 2015 februárjában.

A frekvenciát Liszkay-nak továbbpasszoló Kriczki egyébként már rutinos abban, hogy hogyan kell frekvenciát megnyerni, majd azt továbbpasszolni, véletlenül mindig Fidesz-közeli embereknek, hiszen több mint 2 évvel ezelőtt Siófokon nyert el sugárzási jogot, majd négy hónappal később Echo Penisola nevű vállalkozása máris tulajdonost váltott és a Szivárvány-2 Kft.-hez került a frekvencia. Ennek az új kft.-nek tulajdonosai, Treszl József és Treszlné Góczi Mária vették át a Siófoki Polgári Kör Egyesülettől a fideszes önkormányzathoz közelálló lap, a Balatoni Polgár kiadását. Treszl József nem áll távol a Fidesztől, olyannyira, hogy 2005-ben a Fidesz jelöltjeként indult egy siófoki képviselői helyért a helyi időközi választáson, igaz, egy független riválisa végül legyőzte.

Ami a Gazdasági Rádiót illeti, végül csak azért nem némult el teljesen, mert az üzemeltetője megpályázott egy másik frekvenciát Trend FM munkacím alatt a 94,2 MHz-en, amihez egyébként ugyancsak kacifántosan, pereskedés után jutottak hozzá végül. Az NMHH Médiatanácsa ugyanis először a Mária Rádiót üzemeltető FM 4 Rádió Kft.-t hozta ki győztesnek a 94,2 MHz-re, de a bíróság a hatóság eljárását felülbírálta.

Simicskától csábították át a stáb jelentős részét

Visszatérve a Karc FM-re, az általuk megszerzett 105,9 MHz meglehetősen értékes frekvencia: mivel közösséginek minősül, kormánybarát üzemeltetőjének nem kell majd fizetnie utána kereskedelmi díjat, viszont a fővárosban és az agglomerációban akár 1,3 millió embert is el lehet vele érni – írja a 444.hu, mely arról is beszámol, hogy a hétfőn induló rádió 25 fő körüli létszámmal indul el Gajdics Ottó, a Simicska Lajos médiaportfóliójába tartozó Lánchíd Rádió valamikori főszerkesztőjének irányításával. Ő azt mondta a portálnak, hogy az új stáb körülbelül fele érkezik Gajdics egykori munkahelyéről, a Simicska-féle Lánchíd Rádiótól. Emellett a “karcos” stábba az MTVA csatornáitól is csábítottak át munkatársakat, amely csakúgy mint annak idején a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, szorosan együtt él majd a nyíltan kormánypárti hangvételű Magyar Idők című lappal. A rádió és a stúdió közös helyen is lesz a Lurdy Házban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik