Bayer-Zsolt(960x640).jpg (Array)
Média

Hétfőn indul a kormányközeli hírrádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 09. 11:41

A Fidesz-alapító Bayer Zsoltra is nagy szerep hárul majd az ingyenes frekvencián megszólaló Karc FM rádióban, amely Simicska Lajostól csábított el munkatársakat.

Február 15-én, hétfőn jelentkezik először a 105,9 MHz-es frekvencián a Karc FM elnevezésű hírrádió a Gazdasági Rádió egykori frekvenciáján. Olyan műsorvezetők szólalnak majd meg a “Karc FM – ami nyomot hagy” szlogent használó rádióban, mint Gajdics Ottó, Bayer Zsolt – a Fidesz egyik alapítója, a Békemenetek egyik főszervezője -, Huth Gergely, a közpénzeket is kapó oknyomozó portál, a Pestisrácok főszerkesztője, valamint az egykori közmédiás Papp Endre és Vass István Zoltán sportújságíró, továbbá Perjés Klára, az MTVA/Kossuth Rádió volt szerkesztő munkatársa.

Továbbpasszolták nekik a Gazdasági Rádiótól elnyert frekvenciát

A Gazdasági Rádió tulajdonosa, a Műsor-Hang Zrt. jelenleg Trend FM néven a 94,2 MHz-en működtet rádiót, mivel a 11 éve használatos 105,9 MHz-es frekvenciájukra kiírt tenderen a Médiatanács tavaly szeptemberben úgy ítélte meg, hogy a gyakorlatban addig még rádiót nem működtető, Kriczki Andrea vezette Hang-Adás Kft. pályázata jobb, mint a Gazdasági Rádió mögött lévő Műsor-Hang Zrt. anyaga.  Egyébként olyannyira jobbnak bizonyult a Hang-Adás Kft. pályázata, hogy végül a kft. meg sem tudta valósítani a benne foglaltakat, hanem Kriczki Andrea és a kft. végül továbbpasszolta a lehetőséget annak a kormányközeli Magyar Idők című napilapot is megjelentető Liszkay Gábornak, aki Simicska Lajos Orbán Viktorral történő látványos szakítását megelőzően még a Magyar Nemzet résztulajdonosa és főszerkesztője volt, valamint a HírTV irányítása is hozzá tartozott, de aztán sokadmagával távozott Simicska médiabirodalmának éléről 2015 februárjában.

A frekvenciát Liszkay-nak továbbpasszoló Kriczki egyébként már rutinos abban, hogy hogyan kell frekvenciát megnyerni, majd azt továbbpasszolni, véletlenül mindig Fidesz-közeli embereknek, hiszen több mint 2 évvel ezelőtt Siófokon nyert el sugárzási jogot, majd négy hónappal később Echo Penisola nevű vállalkozása máris tulajdonost váltott és a Szivárvány-2 Kft.-hez került a frekvencia. Ennek az új kft.-nek tulajdonosai, Treszl József és Treszlné Góczi Mária vették át a Siófoki Polgári Kör Egyesülettől a fideszes önkormányzathoz közelálló lap, a Balatoni Polgár kiadását. Treszl József nem áll távol a Fidesztől, olyannyira, hogy 2005-ben a Fidesz jelöltjeként indult egy siófoki képviselői helyért a helyi időközi választáson, igaz, egy független riválisa végül legyőzte.

Ami a Gazdasági Rádiót illeti, végül csak azért nem némult el teljesen, mert az üzemeltetője megpályázott egy másik frekvenciát Trend FM munkacím alatt a 94,2 MHz-en, amihez egyébként ugyancsak kacifántosan, pereskedés után jutottak hozzá végül. Az NMHH Médiatanácsa ugyanis először a Mária Rádiót üzemeltető FM 4 Rádió Kft.-t hozta ki győztesnek a 94,2 MHz-re, de a bíróság a hatóság eljárását felülbírálta.

Simicskától csábították át a stáb jelentős részét

Visszatérve a Karc FM-re, az általuk megszerzett 105,9 MHz meglehetősen értékes frekvencia: mivel közösséginek minősül, kormánybarát üzemeltetőjének nem kell majd fizetnie utána kereskedelmi díjat, viszont a fővárosban és az agglomerációban akár 1,3 millió embert is el lehet vele érni – írja a 444.hu, mely arról is beszámol, hogy a hétfőn induló rádió 25 fő körüli létszámmal indul el Gajdics Ottó, a Simicska Lajos médiaportfóliójába tartozó Lánchíd Rádió valamikori főszerkesztőjének irányításával. Ő azt mondta a portálnak, hogy az új stáb körülbelül fele érkezik Gajdics egykori munkahelyéről, a Simicska-féle Lánchíd Rádiótól. Emellett a “karcos” stábba az MTVA csatornáitól is csábítottak át munkatársakat, amely csakúgy mint annak idején a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, szorosan együtt él majd a nyíltan kormánypárti hangvételű Magyar Idők című lappal. A rádió és a stúdió közös helyen is lesz a Lurdy Házban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.