Média

Szövetkezik az Eurosport tulajdonosa és a BBC

Hosszú távú megállapodást kötött a BBC és a Discovery Communications az olimpiai közvetítési jogokkal kapcsolatban.

A BBC és a Discovery Communications bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött az olimpiai játékok közvetítéséről az Egyesült Királyságban. Az együttműködés a két globális médiavállalat között harmincéves partnerségi múltra tekint vissza. A megállapodás szerint a Discovery a 2022 és 2024 közötti olimpiai játékok közvetítési jogainak egy részét továbbadja a BBC-nek: a BBC kizárólagos jogot kap a Discovery-től az olimpiai játékok közvetítésére ingyenes televíziós platformon, és nem kizárólagos jogot a rádiós közvetítésre. Ellentételezésként a Discovery exkluzív jogokat kap a BBC-től a 2018-as és 2020-as olimpiai játékok fizetős televíziós platformon történő közvetítésére.

Az olimpiai játékok nagy népszerűségnek örvendenek a szigetországban. A 2012-es londoni olimpiát a BBC-n több mint 50 millió ember nézte az Egyesült Királyságban. Hétmillióan követték figyelemmel az eseményeket a BBC honlapján naponta, 111 millióan nézték meg a kapcsolódó videókat, illetve több mint kétmillió ember töltötte le a kapcsolódó applikációt. Ez volt az első igazi digitális olimpia, a BBC pedig magas szintre emelte a játékok közvetítését.

A közös bejelentés szerint 2024-ig a BBC továbbra is biztosítja, hogy az otthonokba ingyenes platformjain keresztül eljussanak az olimpia kiemelkedő eseményei tévében és a rádióban is. Emellett a BBC jogosultságai kiterjednek a digitális jogokra is.

Ez az első megegyezés az olimpia közvetítési jogairól, amely egyszerre erősíti meg, hogy az Eurosport az olimpiai játékok otthona Európában, és biztosítja, hogy minden esemény hozzáférhető legyen a rajongók számára.

A Discovery Communication egyébként tavaly júliusban kötött exkluzív közvetítési jogokat tartalmazó megállapodást a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. A NOB-bal kötött szerződés 50 országra szól 2018 és 2024 között, és kizárólagos jogokat biztosít az Eurosport csatornát is működtető Discovery Communications cég számára. Ezek a jogok az Egyesült Királyságban azonban csak a 2022 és 2024 közötti időszakra vonatkoznak, mivel a korábbi évekre szóló jogokat a BBC már korábban megvásárolta.

A BBC büszke arra, hogy a sport legnagyobb pillanatait hozza el a közönségnek. A BBC hosszú ideje az olimpia otthona – az eseményé, amely minden másnál jobban egyesíti a nemzetet. Örülök, hogy a Discoveryvel kötött partneri megállapodás révén a 2024-es olimpiáig tovább tudjuk vinni ezt a hagyományt. Miközben sok súlyos pénzügyi döntést kellett hoznunk, ez a megállapodás jelzi elkötelezettségünk, hogy a világszínvonalú sporttartalmakat mindenki számára elérhetővé tegyük”

mondta Tony Hall, a BBC vezérigazgatója.

A Discovery az olimpiai mozgalom elkötelezett partnere. A mai megállapodás – melynek nyertese az Egyesült Királyság sportrajongói közössége – izgalmas új fejezetet nyit a Discovery és a BBC sporteseményekre vonatkozó partnerségében. Harminc éve működünk együtt a tényszerű szórakoztató és a természettudományos tartalmak előállítása területén. Most újra egyesítjük erőinket, hogy a nézőknek elhozzuk az ambíció, az áldozat és a siker leginspirálóbb történeteit”

– tette hozzá David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik