Média

Kiterítette számait a Facebook

facebook
facebook
A nyilvánosságra hozott üzleti adatok alapján a Facebook jelentősen növelte árbevételét és nyereségét, valamint felhasználói számát.

Remek negyedévet zárt a Facebook Inc. A világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető vállalkozás 5,84 milliárd dollár árbevételt ért el a negyedik negyedévben. Ez 52 százalékos növekedés az előző évi 3,85 milliárd dollárhoz képest. Ami a profitot illeti, a cég nyeresége több mint megduplázódott 2014 hasonló időszakához képest: a cég 1,56 milliárd nyereséget ért el a korábbi 701 millióhoz képest.

A Facebook beszámolójából az is kiderült, hogy a közösségi oldalnak 1,59 milliárd olyan felhasználója van, aki legalább havi szinten aktív az oldalon. Ez 14 százalékos növekedésnek számít egy év alatt. A közösségi hálózatot egyébként napi szinten több mint 1 milliárd ember használja. Érdekes trendet mutat a mobilosok növekvő tábora: az utolsó negyedévben naponta 934 millió ember mobilról nyitotta meg a közösségi oldalt. Ez 25 százalékos növekedés egy év alatt.

A Facebook jelentése egyébként túlszárnyalta a Wall Street elemzőinek előzetes várakozását. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 5,37 milliárd dollárra prognosztizálták a Facebook árbevételét – írja a Los Angeles Times.

2015 kiváló év volt a Facebook számára. Folytatódott a közösségünk növekedése és az üzletünk virágzása”

– ezekkel a szavakkal kommentálta a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a valóban kiválónak mondható üzleti eredményeket.

Zuckerberg egy elemzőkkel folytatott telefonkonferencián azt is elmondta, hogy a Facebook Messengert ma már 800 millió felhasználó használja. Folytatják a különböző fejlesztéseik megvalósítását. Zuckerbergnek nagy reményei vannak például a WhatsApp Messengerrel kapcsolatban is.

A Facebook egyúttal az egész évre vonatkozó üzleti mutatóit is nyilvánosságra hozta. A cég teljes 2015-ös árbevétele 17,93 milliárd dollár volt, ami 44 százalékkal több a 2014-ös értéknél. A nyereség 3,69 milliárd dollárt tett ki, szemben a 2014-es év 2,94 milliárdjával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik