Média

Héder Barna igazgatói posztot kap a közmédiánál

Héder Barna lesz a sportigazgató és a sportfőszerkesztő is egyszemélyben az MTVA-nál.

Az MTVA vezetése összevonja a sportigazgatói, valamint a sportfőszerkesztői feladatokat, és annak ellátásával Héder Barnát bízta meg február elsejei hatállyal – közölte honlapján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

M4 Sport
Az M4 Sportnál gőzerővel készülnek az olimpiára és a labdarúgó EB-re

A közmédia a 2016-os év megnövekedő feladataira hivatkozva (olimpia, labdarúgó EB) idén január 5-én hozott létre az M4 Sportnál sportigazgatói pozíciót, amelyre eredetileg Enyedi Csabát kérte fel. Most mégis változott a felállás, és inkább összevonták a feladatköröket. Az MTVA ezt azzal magyarázza, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai azt bizonyították, hogy a hatékony és eredményes munkavégzés érdekében a tartalmi és menedzseri feladatokat ugyanannak a személynek célszerű ellátnia.

Héder Barna közgazdászként végzett, a sportújságírás minden területén szerzett tapasztalatot, valamint menedzserként is több területen bizonyított már. Sportújságírói pályafutását 1989-ben kezdte a Magyar Televízióban, az 1996-ban induló magyar nyelvű Eurosport alapítója, később nyolc éven keresztül volt az RTL Klub sportfőszerkesztője. A kinevezés mellett Héder Barna folytatja eddigi nemzetközi és hazai televíziós és internetes tevékenységét.

Az MTVA honlapján megjelent közleménye idézi Héder Barnát, aki arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy húsz év után újra a közmédiában dolgozhat,

ráadásul egy ilyen különleges időszakban térhetek vissza. Az M4 Sport az indulása óta elért sikereivel bebizonyította, hogy nagy igény van egy hazai közszolgálati sportcsatornára.”

Héder Barna és Palik László éveken át elválaszthatatlan párost alkotott az MTV-nél, a Forma1-es sportközvetítéseken kívül együtt vezették például az Ötödölő című amőbajátékos műsort is. Ha kedve támadt felidézni, itt most megteheti.

Itt pedig egy ősrégi Telesport ugyancsak Héder Barnával:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik