Média

Àlex Corretja az Eurosporthoz igazol

Àlex Corretja, Eurosport
Àlex Corretja, Eurosport
Az egykori hivatásos teniszjátékos csatlakozik az Eurosport szakértői csapatához.

Az egykori hivatásos teniszjátékos a január 18-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az Australian Openen csatlakozik az Eurosport szakértői csapatához, majd azt követően az év összes Grand Slam tornáján látható lesz – közölte a Discovery tulajdonában lévő sportcsatorna.

A spanyol játékos teniszkarrierje folyamán kétszer jutott Grand Slam döntőbe, a világranglistán pedig a második hely volt a legjobb helyezése. Visszavonulása óta egy ideig a jelenlegi világranglista második helyezettje, Andy Murray, később pedig a Spanyol Davis-kupa csapat edzője volt.

„Megtisztel, hogy az Eurosport csapatának tagja lehetek, és egy ilyen nagyszerű családhoz tartozva megoszthatom a tudásomat a teniszrajongókkal. Korábbi játékosként az Eurosportról rögtön a tenisz jut eszembe, izgatott vagyok, hogy egy ilyen patinás múltú csatorna munkáját segíthetem – mondta el Corretja. – Minden szezon kezdete különösen izgalmas és érdekes, ilyenkor derül ki, hogyan kezelik a legnagyobb versenyzők a holtszezon után felmerülő nehézségeket.”

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója hozzátette:

Àlex világraszóló elismertséget vívott ki magának játékosként, edzőként és kapitányként, így természetes, hogy a sportág szempontjából lenyűgöző évben csatlakozik szakértői csapatunkhoz. 2016-ban az Eurosport minden sportágból több élő, főműsoridős eseményt fog közvetíteni, továbbfejlesztjük produkcióinkat, és elismert sportolók, szakemberek segítségével tápláljuk a sportrajongók szenvedélyét, közelebb hozva a történeteket és a legfontosabb akciókat.

Corretja-tól azt remélik, hogy kiváló segítség lesz az Eurosport olyan tenisz-szakértőinek mint a hétszeres Grand Slam tornagyőztes Mats Wilander vagy a korábbi top-10 játékos, Barbara Schett. A napi események mellett újra lesz Game, Set and Mats, és Serena Williams edzője, Patrick Mouratoglou is visszatér Az edző című műsorban, amelyben a játékosok taktikáját és technikáját veszi górcső alá.

Az Eurosport 250 órán át élőben közvetíti az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság eseményeit, összesen 460 óra műsor lesz látható Melbourne-ből. Az Eurosport Playeren, a csatorna online felületén pedig – a szimultán közvetítésnek köszönhetően – 16 pályáról 1000 óra játékot nézhetnek meg a rajongók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik