ÖRT-NFH együttműködés
Média

Összefogott az NFH és az ÖRT

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 01. 14. 09:55

Megállapodást írt alá a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az Önszabályozó Reklám Testület.

Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és dr. Megyer Örs, az ÖRT elnöke írta alá a két szervezet közti együttműködési megállapodást, amely alapján most már hivatalosan is szorosabban működik együtt a két szervezet.

A nemzeti és a közösségi jog is szigorú követelményeket határoz meg a fogyasztókat érintő tájékoztatást illetően, és az új információs, valamint kommunikációs technológiák megjelenésével indokolttá vált a reklámszakmai érdekképviseleti szervezet és a hatóság hatékonyabb együttműködése – magyarázták a megállapodást.

– A hatóság nyitott minden olyan párbeszédre és együttműködésre, amelynek eredményeként elősegíthető a jogszabályoknak megfelelő és etikus reklámpiaci működés. A határon átnyúló kereskedelmi kommunikációra vonatkozó kérdésekben az NFH szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ folytat majd szakmai tapasztalatcserét az ÖRT-tel mint az e területen is működő európai önszabályozó szervezetek hálózatának tagjával – hangsúlyozta dr. Szente István.

– Az ÖRT számára kiemelkedően fontos a hatóság jogalkalmazási gyakorlatának alapos megismerése. Az együttműködés ráadásul kétirányú, a hatóság nyitottságot mutat az ÖRT által készített kutatások és tanulmányok iránt – tette hozzá dr. Megyer Örs.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.