Média

Az Önszabályozó Reklámtestületnél járt az NFH vezetője

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és az Európai Fogyasztói Központ igazgatója találkozott az ÖRT főtitkárával.

Fontos találkozó helyszíne volt az Önszabályozó Reklámtestület (ÖRT) irodája. Dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója és dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ igazgatója a helyszínen ismerkedett az ÖRT munkájával.  A mostani találkozó az ÖRT elnökének és főtitkárának tavaszi bemutatkozó látogatásán megkezdett párbeszéd folytatása. A találkozó „diplomáciai” jelentősége is nagy, hiszen a megbeszélésre az ÖRT irodájában került sor, amely a hatóság nyitottságát mutatja.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság számára fontos, hogy folyamatosan ápolja partneri kapcsolatait, megismerje és alaposan tájékozódjon a különböző szakmai szervezetek munkájáról. A jól működő önszabályozás a reklámszakmának is érdeke, hiszen a reklámok nagymértékben befolyásolják a fogyasztók döntéseit, a jogszerű és hiteles reklámban pedig a fogyasztók is alappal bízhatnak. Az egyik legfontosabb cél tehát az, hogy a vállalások megtartása a gyakorlatban is megtörténjen. Az ÖRT tevékenységének kidolgozott sztenderdjei azt mutatják, hogy érdemi és hasznos együttműködés alakulhat ki a felek között – fogalmazott Szente István, az NFH főigazgatója.

– Nagy öröm számunkra, hogy Szente István főigazgató úrral és Kriesch Attilával, az NFH szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ igazgatójával az ÖRT irodában találkozhattunk, és egyeztettük az együttműködésünk lehetséges területeit, amely a fogyasztók védelmének erősítését és a döntések szempontjainak jobb megismerése révén a szabályoknak való jobb megfelelést segítik elő – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik