Média

Mobilra terelődik az álláskeresés?

okostelefon
okostelefon
A Profession.hu mobilapplikációkat publikált, amelyekkel akár egy villamoson ülve is jelentkezhetünk különféle állásokra.

A napokban élesítette ki új mobilos alkalmazásait az állásportál, amelynek üzemeltetője úgy látja, hogy van igény rá, hogy ne csak otthon, a számítógépen tudjunk jelentkezni egy állásra, hanem akár útközben, “a felpörgött álláspiacon ugyanis egyre gyorsabbnak kell lenni, ha nem akarunk lemaradni álmaink állásáról”.

A Profession.hu appjai iPhone-ra és Androidra is elkészültek, és segítségükkel lehetőségünk van rá, hogy okostelefonnal kulcsszó, munkaterület, pozíció vagy helység alapján keressünk nekünk tetsző pozíciókat, de emellett más képességei is vannak.

A profession.hu mobil app funkciói
A profession.hu mobil app funkciói

Az applikáció például azonnal értesít a friss állásajánlatokról, amennyiben elmentjük értesítésként az álláskeresési szempontjainkat. Ezenkívül közvetlenül a telefonról meg is lehet pályázni a meghirdetett állásokat. Ehhez csak be kell lépni a – portálon vagy az applikációban – előzőleg már regisztrált felhasználói névvel és jelszóval, vagy akár a közösségi médiás hozzáféréssel. Ha még nincsen feltöltve a szerverre a jelentkező életrajza és fotója, akkor azt mobilról is el lehet intézni.

A megtalált állásajánlatok egyébként elmenthetők, és másokkal is megoszthatók e-mailben vagy a különböző közösségi oldalakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik