Média

Egy csodálatos tanár, sőt, még Kerner is nagyot menetelt idén a Facebookon

A magyar válogatott, Király Viktor, a kis György herceg, Bud Spencer és Vincze Miki listái is előkelő helyen végeztek a 24.hu TOP15-ös listáján. A menekültválság és a párizsi terrortámadás pedig kikerülhetetlen volt a közösségi oldalon, ha a legerősebb posztjainkat nézzük.

Ha a trendek folytatódnak, lassan az összes elmúlt és eljövendő esztendőt kikiálthatjuk a közösségi média, azon belül is a Facebook évének. A gyökeres változásokat saját házunk táján is tapasztaljuk, hiszen mióta a 24.hu-nál komolyabban ráfeküdtünk a Facebook-oldalunk szerkesztésére, az online hírszolgáltatásban sohasem látott rekordok dőltek meg, melyek közül többet mi jegyzünk. Nem ritka ugyanis, hogy cikkeinkre, népszerű, virális tartalmainkra több ezer, sőt, több tízezer like, megosztás, vagy éppen több száz hozzászólás érkezik; nem is beszélve a látogatók hadától, akik bejegyzéseink által érik weboldalunkat.

Míg 2014 inkább az óvatos szárnypróbálgatásról szólt közösségi felületeinken, addig 2015-ben igyekeztünk minél szélesebb palettán, minél több, változatosabb témát elétek tárni. A kattintós bulvártartalmaktól kezdve, a jelentősebb politikai híreken át, a háztáji véleményekig és az érdekes, hasznos, megható, felkapott vagy éppen látványos tartalmakig, gyakorlatilag mindennel foglalkozunk a Facebookon. Ebben fontos szerepet játszott a Hír24 brand 24.hu-vá történő szeptemberi átalakítása is. Bizonyára tapasztaltátok, hogy az elmúlt hónapokban gyakrabban jelentkeztünk videóval, fotóval és saját, “kézműves” cikkel is. Ez nem véletlen.

Ha rendszeresen követtek és olvastok minket – márpedig hírportálok közt jelenleg nálunk tanyázik a legnagyobb követőtábor -, akkor biztosan, észrevettétek, hogy nemcsak szigorúan vett híreket, hanem szórakoztató tartalmakat is publikálunk. Gyakorta teszitek fel a kérdést egyes könnyedebb posztokra reagálva, hogy “ez miért hír?” Nos: legfőképp azért, mert ha csak terményátlagokat közölnénk celebpletykák és hős négylábúak helyett, akkor higgyétek el: nemcsak a page, mi mind unalomba fulladnánk.

Ám, nem kevés hála nektek, ettől roppant távol állunk. Hogy érzékeltessük, milyen félelmetes ereje van egy-egy bejegyzésnek manapság, mekkora aktivitást képes generálni egy-egy cikk az interneten, összegyűjtöttük a 24.hu 2015. évi tizenöt legkedveltebb, legszélesebb körben elterjedt és legvitatottabb tartalmát, amelyek valamilyen oknál fogva kiemelkedően nagyot futottak idén a Facebookon. Fordított sorrendben fogunk haladni.

(A szeptembert megelőző posztokban a névváltás miatt sajnos nem jelennek meg a fotók. A TOP15-ös listát a lyzR online- és közösségi médiaelemző szoftver segítségével állítottuk össze, a 24.hu Facebook-oldal és a weboldalba ágyazott Facebook-pluginek összesített adatait figyelembe véve. Ha nem töltődik be egy beágyazott poszt, nyomjatok Ctrl+F5-öt! – a szerk.)

15. Na, akkor már érted, mi elől menekül az a több millió ember Európába

“Ezek az emberek nem gyilkolni jönnek Európába, hanem egy olyan helyről menekülnek, ahol a pénteki párizsi mészárlás mindennapos” – írta Kerner Zsolt kollégánk véleménycikkében közvetlenül a párizsi terrortámadásokat követően, és persze kapott hideget-meleget utána. A Facebookon ugyanis kiválóan érzékelhető, micsoda indulatokat képes gerjeszteni az emberekben  – a kormányzati hátszéllel megtámogatott – idegenellenesség. Mi itt a szerkesztőségben következetesen valljuk, hogy gyűlölködéssel, előítéletekkel, erőszakkal pont azokat az beteg eszméket erősítjük, amelyek a franciaországi tragikus támadásokhoz vezettek. Kerner Zsolt írása többi közt erre a folyamatra világít rá.

Minden nap gyásznap, minden nap úgy lépsz ki az utcára, hogy bármikor megölhetnek. #hírek #24hu

Posted by 24.hu on Saturday, November 14, 2015

14. “Segítesz egy menekült családot? Megöllek!”

Videós riportereink, Katz Dávid és Nagy András forgatásra igyekezvén kapta lencsevégre, amint egy “bátor” férfi honfitársunk halálosan megfenyegette előtte autózó hölgy honfitársainkat, amiért azok fel akartak venni egy, az autópályán baktató, kimerült menekültcsaládot. A feltűnő, (nyilván) szlovák rendszámos, fehér Porschéval közlekedő parasztra kommandósok csaptak le az eset után, de nem sokkal később el is engedték őt.

Van egy jótanácsunk: ne nézd meg ezt a videót, ha nem akarod gyűlölni a nagy autóval járó bunkókat! #hírek #hír24 #24hu

Posted by 24.hu on Saturday, September 5, 2015

13. Lewis Hamilton 28 milliót adományozott magyar gyerekeknek

A Forma-1 30 éves világbajnokát díszvendégként hívták meg egy jótékonysági aukcióra, és ha már ott volt, beszállt a licitbe. Végül 28 millió forintot fizettet egy autóért, amellyel egy magyar alapítvány munkáját támogatta. Nem kérdés, hogy jár neki ezért egy óriási like!

Díszvendégnek hívták Hamiltont egy jótékonysági árverésre, de ha már ott volt, beszállt a licitbe. #hírek #hír24

Posted by 24.hu on Friday, July 24, 2015

12. Ezekkel a mikroszkópos fotókkal bepillantást nyerhet egy ismeretlen világba

Mióta Vincze Miki velünk dolgozik, hangoztatjuk, hogy ő egyszemélyben a magyar BuzzFeed és a Mashable. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi fotógyűjtemény egészen apró teremtményekről, és pár szuperközeli felvétel hétköznapi tárgyakról.

Az Univerzum legfurcsább dolgai nap mint nap a szemünk előtt vannak, csak elég közelről kell néznünk őket. Most itt a lehetőség!#24hu #hírek

Posted by 24.hu on Tuesday, November 3, 2015

11. Nők, akiktől halálosan félnek az Iszlám Állam terroristái

Gyakran kapunk olyan hozzászólást, amelyben arra biztatnak minket, hogy menjünk oda tudósítani, ahol forró a talaj, ne pedig a szerkesztőségből okoskodjunk. Nos, Jászberényi Sanyinak nem kell kétszer mondanotok. Talán nem kell őt bemutatnunk nektek. Többször járt már az Iszlám Állam ellen harcoló kurdokkal a háború frontvonalán. Ott, ahol a bejegyzés címében is említett lányok és asszonyok küzdenek a szabadságért. Igen, a ti szabadságotokért is! És lehet, a riport megjelenése óta már meghaltak egy összecsapásban.

“Micsoda szégyen lesz nekik egy nő kezétől pusztulni el.” Jászberényi Sándor ebédelt a Kurdisztáni Védelmi Erők női tagozatával. #hírek #24hu

Posted by 24.hu on Wednesday, September 23, 2015

10. Kisfiút találtak az utcán, tegnap óta még senki nem kereste

Biztosan, emlékeztek Gerzsonkára, akit anyja egyedül hagyott a miskolci utcákon. Először élettársát hibáztatta, majd – a rendőrség szerint – kihallgatásán egymásnak ellentmondó érvekkel magyarázta tettét. Közben a kisfiú kálváriája az egész országot megrázta.

Tegnap óta még senki nem kereste. #24hu #hírek

Posted by 24.hu on Tuesday, October 20, 2015

9. Geszti Péter 12 pontja a menekültekről

“Nem szenvedek vakságban, nem tartom magam menekült imádónak, egyszerűen fontosnak tartom az emberiességi szempontokat is” – kezdte a dalszövegíró, énekes, reklámszakember írását, azok után, hogy egy korábbi bejegyzése miatt közösségi oldalán elszabadultak az indulatok és a mocskolódó hozzászólások. Az alábbi posztunk alatt 2500, a cikk alján pedig 13 ezer like gyűlt össze…

“…mivé leszünk így a világ szemében? Pont mi, akik már annyiszor futottunk Európába? :-(((“#hírek #24hu

Posted by 24.hu on Friday, September 11, 2015

8. NEGYVENNÉGY ÉV UTÁN EB-RÉSZTVEVŐ A VÁLOGATOTT!

Ehhez a kis montázshoz nem kell mit hozzáfűznünk. Talán csak annyit: HAJRÁ MAGYAROK!!! :)

44 ÉV UTÁN EB-RÉSZTVEVŐ A VÁLOGATOTT! Bővebben: http://24.hu/sport/foci/2015/11/15/magyarorszag-norvegia-elo-felvezetes/

Posted by 24.hu on Sunday, November 15, 2015

7. Király Viktor bejutott a The Voice élő show-jába

A válogatott mellett egy másik magyar sikernek is örülhettünk ősszel. Sokak kedvenc énekese, Király Viktor remek produkciókkal az amerikai The Voice tehetségkutató döntőjéig menetelt, ahol nem más, mint a gyönyörű világsztár, Gwen Stefani lett a mentora. Mit “lett”? Szabályosan lecsapott rá. Sajnos Viktor nem sokáig maradt versenyben, de mi így is nagyon büszkék voltunk rá. Ráadásul több kritikus is úgy vélte, így talán még több kapu megnyílhat előtte, mint beskatulyázott győztesként.

Gratulálunk! Viktor is ott van a legjobbak között.

Posted by 24.hu on Monday, October 26, 2015

6. Tudja, mi történik, ha francia trikolórra változtatta a profilképét?

A párizsi terrortámadások után vírusszerűen terjedt a filter, amellyel szolidaritásból francia zászlóvá varázsolhattuk a profilképünket. Természetesen rögtön több rémhír is napvilágot látott arról, hogy milyen ronda károkozókat nyelhet be a gépünk, ha lecseréljük a fotónkat. Erre reagált egyik meg nem nevezett kollégánk egy félkomoly POSZT ITT véleményben, amely azután önálló életre kelt és oda vissza bejárta a magyar internet legtávolabbi zugait is.

Ti is megváltoztattátok a profilképeteket a napokban? Ez fog történni veletek.

Posted by 24.hu on Sunday, November 15, 2015

5. Így néztek ki legszebb középkori váraink

Vincze kolléga újabb zseniális gyűjteménye következik. Magyar művészek és történészek áldozatos munkájának köszönhetően animációk segítségével nézhetitek meg, honnan rohant ki Zrínyi Miklós, és hogy miként festett az egri vár a legendás török ostrom előtt.

Így állott a vár, mielőtt kőhalom lett, amikor kedv s öröm röpkedtek. Vagyis várak! #hírek #24hu

Posted by 24.hu on Wednesday, October 7, 2015

4. Együtt a kisherceg a kishercegnővel

Mindig meglepődünk azon, mekkora lelkesedéssel fogadjátok ti magyarok az idegen ország, idegen hatalmasságának, idegen gyerekeiről készült fotókat. Na jó, igazából nem. Hisz, annyira édesek! :)

Íme, a várt fotó Györgyről és Saroltáról.

Posted by 24.hu on Saturday, June 6, 2015

3. Terence Hill is átugrott szülinapozni a 86 éves Bud Spencerhez

A legendás páros nyugdíjas éveiben sem feledkezik meg arról, milyen az igaz barátság. Mert ugye, mind ismerjük az örökbecsű mondást: “Aki barátot talál, kincset talál.” Vagy mégsem? (De, ebben az esetben biztos.)

Végre úgy találkozhattak, hogy egy gazfickót se kellett épp laposra verni! Isten éltessen, Bud! #24hu #hírek #budspencer

Posted by 24.hu on Saturday, October 31, 2015

2. Több ezer harcedzett magyar szurkoló vár Áder János parancsára

Erősen gyanítjuk, hogy ez a poszt a Facebookon rendkívül tevékeny szurkolói szubkultúrának köszönhetően futott be ekkora karriert. Mindenesetre sok értelmét nem látjuk, hogy a több ezer rendőr és katona mellett miért kellene egy rakat futballrajongónak levonulnia a határra. Ott még focimeccs sincs.

Ugrásra készen állnak. #hírek #24hu

Posted by 24.hu on Thursday, September 17, 2015

1. Tíz perc dicsérettel kezdi a napot a világ leglelkesebb tanára

Az úr neve Chris Ulmer és a Mainspring Academy nevű intézményben tanít, ahová például súlyos tanulási, figyelemzavarral küzdő gyermekek járnak. Úgy gondolja, hogy a hiányosságok keresgélése helyett a jó tulajdonságok, erősségek hangsúlyozására van szükség. Persze, hogy mindenki ilyen pedagógust szeretne a gyermekének. Nem is csodálkozunk, hogy idén őt kedveltétek, osztottátok, kommenteltétek a legtöbben.

Mindannyian boldogabbak lennénk, ha úgy indulna a napunk, ahogy Chris Ulmer kis tanulóinak. Tehát akkor el is kezdenénk: drága Olvasóink, csodálatosak vagytok! :) #hírek #24hu

Posted by 24.hu on Thursday, November 19, 2015

Ajánlott videó

Olvasói sztorik