Média

Pontosított az RTL, nincs szó leépítésekről

tn-rtl (technet, telekom, rtl klub, hd, televízió, csatorna, iptv, digitális)
tn-rtl (technet, telekom, rtl klub, hd, televízió, csatorna, iptv, digitális)
Nincsenek leépítések az RTL Klubnál. Ada a külső műsorgyártó cégnél dolgozott határozott idejű szerződéssel, a műsorgyártó IKO szerződése pedig lejárt, ami senkit sem érhetett váratlanul.

Az RTL Magyarország közleményben reagált az elmúlt napokban megjelent cikkekre, amelyek azzal foglalkoztak, hogy az RTL Klub főműsoridőn kívüli műsorainak egy része nem lesz látható januártól a képernyőn, illetve a cikkek szerint az RTL kirúgta volna többek között Adát.

A 400 főt foglalkoztató médiavállalat tájékoztatása alapján mindössze arról van szó, hogy – ahogy az elmúlt 18 évben máskor is előfordult – megújítják a műsorkínálatot, vagyis ugyan valóban lekerülnek egyes műsorok, ám helyükre új formátumok kerülnek. A 8:08 Minden reggel, Ízes Élet és a Reflektor című műsorok jövőre már nem lesznek az RTL Klub képernyőjén, mivel a határozott idejű szerződésük lejárt, és azokat nem hosszabbították meg, de erről hónapokkal korábban, időben tájékoztattak minden érintettet, legyen szó műsorgyártóról vagy képernyősről.

Adáékat nem kirúgták, lejárt a szerződés

Ada, Teszári Nóra, Mautner Zsófi és Somogyi Zoltán a beszállító cégekkel állnak szerződésben, így ők valóban nem lesznek januártól már az RTL Klub képernyőjén. Ugyanakkor nem igaz, hogy az RTL Klub kirúgta volna az említett képernyősöket, mivel ők egy határozott idejű szerződéssel, az adott műsorra voltak szerződtetve.

“Az sem igaz, hogy több tucat háttérmunkást rúgtunk volna ki, hiszen ezen műsorokban dolgozók nem az RTL Klub, hanem a beszállító, gyártó cég alkalmazottai” – közölte az RTL Magyarország, hozzátéve, hogy az őszi évadban látható régi-új műsoraikat egyébként változatosabb beszállítói struktúrával kezdték el, új gyártó cégek segítették a munkát, ahol számos olyan tapasztalt szakember dolgozik, akik korábban is az RTL-nek készülő műsorok gyártásában vettek részt, csak más cégek képviseletében. Így a Hungary’s Got Talentet például az UFA Magyarország gyártotta, az Éjjel-Nappal Budapestet pedig az Attention Production készíti. Az RTL Magyarország közleményük szerint egyébként 400 főt foglalkoztat. A jövőre nézve is szeretnék a beszállítói struktúrájukat bővíteni, frissíteni.

Indulnak az új műsorok, cserélődnek a műsorgyártók

Viszont számos új műsorral – például Farm, Kicsi Óriások, X-Faktor, Főzd le anyámat!, ValóVilág powered by Big Brother – készül jövőre az RTL Magyarország és Szabó Zsófi is naponta jelentkező műsorral tér vissza hamarosan az RTL Klub képernyőjére, amiről később még részletesebb tájékoztatást adnak.

A műsorkínálat megújításával függ össze az is, amiről a 24.hu korábban beszámolt, hogy az  RTL-nél műsorgyártói pályázatot írtak ki.

A Reflektor című műsort – ennek volt az arca Ada – egyébként a Rákosi Tamás tulajdonában lévő IKO gyártotta az RTL megbízásából. Ez a cég még Dirk Gerkens RTL-vezérigazgatói korszakában, tíz éven át az RTL Klub legnagyobb műsorgyártó cége volt, ám egy ideje a műsorgyártó a TV2 felé vette az irányt, és több műsor készítését is átvette a korábbi TV2-s partnerektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik