TV2 Süss fel Nap: Győztesek mentorokkal
Média

Süss fel nap: Pénzt adott a TV2

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 12. 18. 09:40

Lezárult a TV2 társadalmi felelősségvállalási programja, a Süss fel nap!. A Mokka december 17-i adásában 1 millió forintos támogatást kapott Budavári Andor. A TV2 Csoport dolgozói különdíját Trexler Erik nyerte a mozgásukban korlátozott emberek elfogadása érdekében tett munkájáért.
Korábban a témában:

A TV2 társadalmi felelősségvállalási programjának célkitűzése 2015-ben az volt, hogy bemutassa azokat a gyerekeket, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. Az októberben indult kezdeményezésére számos pályázat érkezett az ország minden részéről. A beérkező pályázatok közül a program szakmai kuratóriuma 10 kezdeményezést választott ki, amelyeket a TV2 bemutatott műsoraiban.

A programban bemutatott tíz pályázattal kapcsolatban a nézők a TV2 Facebook oldalán, valamint a TV2 Live applikáción keresztül leadott szavazataikkal fejezhették ki tetszésüket. Idén rekord számú szavazat érkezett, több mint 150 ezren követték figyelemmel a kezdeményezést. A televíziós bemutatás után a program kuratóriuma újra rangsorolt, amely a nézői szimpátiaszavazáson kialakított sorrenddel került összesítésre.

Az összesített rangsor élén Budavári Andor végzett, így ő nyerte a TV2 idei Süss fel nap! programját. A 9 éves pécsi kisfiú fiatal kora ellenére mentette meg kistestvérének életét azzal, hogy nagy mennyiségű csontvelőt adott neki. Hőstettét díjazta a közönség és a kezdeményezés szakmai kuratóriuma is. Az egymillió forintos díjat a Mokka élő adásában adta át Yvonne Dederick és Simon Zsolt. (A díjak átadásáról szóló közlemény, illetve a Mokka adása a TV2 Csoport társtulajdonosaként és ügyvezető-igazgatóiként mutatja be Dedericket és Simont, bár a cégbírósági adatok alapján és a kialakult jogvitában ebben jelenleg közel sem lehetünk biztosak.)

Budavári Andor és családja egyébként a nyeremény teljes összegét felajánlotta a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának.

Süss fel nap

– A TV2 Csoport kötelességének tekinti, hogy kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalás feladataiból, elkötelezett a gyermekek védelmét illetően. Ennek jegyében hívta életre 2013-ban a „Süss fel nap!” elnevezésű kezdeményezését, amely két egymást követő évben CSR Best Practice, valamint Arany Aposztróf díjat is nyert – mondta Yvonne Dederick.

Budavári Andor mellett még egy kis hős elismerésben részesült: Trexler Erik érzékenyítő előadásokat tart diákoknak a mozgássérültek mindennapjairól, annak érdekében, hogy az emberek elfogadják a mozgásukban korlátozott társaikat. A fiatal fiú elhivatottságát a TV2 munkatársai különdíjjal jutalmazták: 250 ezer forintos támogatást kapott.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.