Média

Nem akármilyen 360 fokos videó az Eurosporttól

Bode Miller 360-3
Bode Miller 360-3
Segítségével pár percre bárki Bode Miller legendás alpesi síző bakancsába bújhat, és megismerheti a száguldás élményét.

A HD, a 3D és a webes tartalmak után a Discovery-csoport (amelynek tagja a Eurosport csatorna) a virtuális valóság technológiával bővíti kínálatát, amely a tartalomszolgáltatás új dimenzióját nyithatja meg – a www.discoveryVR.com oldalon már egy sor videó található, és letölthető a Discovery virtuálisvalóság-alkalmazása is (iOS és Android).

Most a nézőnek lehetősége van arra is, hogy Bode Miller olimpiai és világbajnok, kétszeres összetett világkupa-győztes alpesi síző bőrébe bújjon, és maga is részese legyen az utazás felemelő élményének. „Az Eurosport célja, hogy nézőink szenvedélyét tápláljuk. A projekt révén minden eddiginél jobban átélhetik, milyen lehet a lesiklás a világ egyik leghíresebb pályáján” – mondta Arnauld Simon, a Eurosport egyik vezető munkatársa.

Az Eurosport videója 360 fokos VR (virtuális valóság) videofelvételen keresztül vezeti végig a nézőt a coloradói Beaver Creek híres Birds of Prey lesiklópályáján. Miller síbotjára 220 fokos halszemoptikával ellátott, kifejezetten erre a célra fejlesztett kamerát szereltek. „Messze a legjobb lehetőség arra, hogy átéljük a síverseny élményét” – mondta Bode Miller, miután megnézte a lesiklásáról készült 360 fokos videót.

Az Eurosport, a Discovery, az Amerikai Sí- és Snowboard Szövetség, a Nemzetközi Síszövetség és a Vail Valley Foundation is részt vett a projektben. A 360 fokos videót a Facebookra feltöltést követő első 48 órában 350 ezren nézték meg és 7 ezren osztották meg.

A síelés rajongói egyébként december 12-étől nézhetik a sí világkupa következő futamait az Eurosporton.

A Discovery VR applikációt innen töltheti le, a 360 fokos videó a Facebookon itt érhető el.

A felvételről készült egy werkfilm is Bode Millerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik