kórházsuli
Média

Tartalomfejlesztési pályázat diákoknak

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 12. 03. 11:51

A KórházSuli program és a Telenor Magyarország által kiírt pályázatra középiskolások és egyetemisták fejleszthetnek olyan digitális tananyagokat, amelyek élvezetesebbé, interaktívabbá teszik a tanulást a tartós kórházi ellátásra szoruló diáktársak számára.

Több ezer olyan tartós kórházi ellátásra kényszerülő fiatal él Magyarországon, akik nem tudnak részt venni a hagyományos oktatásban, azonban a kórházpedagógusok révén lehetőségük van a felzárkózásra. A kórházpedagógus rendszer támogatására indult KórházSuli program és a Telenor közös pályázatban ösztönzi érdekes, interaktív tananyagok fejlesztésére a középiskolásokat, egyetemistákat és tanáraikat, hogy még több diák megtalálja a számára legmegfelelőbb oktatási anyagot.

A KórházSulit egy éves fennállása óta nagyon sok fiatal önkéntes segítette munkájával, a KórházSuli-Hipersuli együttműködés révén azonban bővült a digitális eszközökkel elérhető gyermekek köre, így a személyre szabott digitális tananyagok iránti igény is. Ezért döntött úgy a KórházSuli és a Telenor, hogy tartalomfejlesztő pályázatot írnak ki.  A pályázatra olyan 3-4 fős csapatok és – ideális esetben – mentor tanáraik jelentkezését várják, akik vállalják, hogy az e-StudyGroup online felületen digitális tananyagot fejlesztenek bármely, általuk választott, és mások által még le nem fedett általános- vagy középiskolai tananyagból, vagy bármilyen más érdekes témából. A tananyagnak nem kell feltétlenül a Nemzeti Alaptantervhez kötődnie, tehát akár a Forma1 történetét is fel lehet dolgozni ilyen formában.

Nevezni és témát választani 2016. január 15-ig lehet az e-studygroup.com-on történt regisztráció után, a kész pályázati anyagokat pedig február 15-ig kell benyújtani. Az elkészült tananyagokat a KórházSuli önkéntes tanárai lektorálják és zsűrizik. A középiskolások és az egyetemisták pályázatait külön értékelik. Az eredményhirdetésre 2016 márciusában kerül sor.

“Lassan két éve készítünk az e-Studygroup oldalán digitális tananyagokat diákjaimmal, és még mindig lenyűgöz, hogy mennyi energia, tettvágy és lelkesedés van ebben a korosztályban – ami rejtve marad, ha nem találjuk meg a megfelelő csatornát, ahol ez valódi értékké válhat. A KórházSuli egy ilyen kezdeményezés, ahol ezek a jó energiák egy igazán jó ügy előmozdításában, a beteg gyerekek oktatásában hasznosulhatnak.” – mondta el Prievara Tibor, a KórházSuli program alapítója.

„A Telenor digitális oktatási programját, a Hipersulit is azzal a céllal hozta létre, hogy digitális eszközök és a mobilinternet segítségével motiválja a diákokat a tanulásra, fejlődésre. A program az osztálytermekben már bizonyított, rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtunk az elmúlt 7 hónap során. Azért is kötöttünk együttműködést a KórházSulival, hogy a profi szakemberek segítségével a digitális technológiát, és ezzel együtt az interaktivitást azok a gyerekek is élvezhessék, akik hosszabb-rövidebb ideig nem tudnak az iskolapadban ülni” – mondta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A most meghirdetett pályázatra nem csupán a nemes cél, hanem a nyeremények miatt is érdemes nevezni. A nyertes csapatok tagjai 2016 végéig érvényes Telenor Hipernet Active mobilcsomagot kapnak, amivel havi 5 gigabájtos adatkeretig használhatják a Telenor Hipernet hálózatát, és mindemellett egyéb értékes Telenor-ajándékcsomaggal is gazdagodnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.