Média

Történelmi maraton lesz a DoQ-n

keresztesháborúk DoQ
keresztesháborúk DoQ
Tripla adag tudomány várja a tévénézőket a dokumentumfilmes csatornán szombaton.

Most szombaton újra tripla adag tudomány várja a tévénézőket a dokumentumfilmes csatornán: november 28-án a Keresztesháború: Félhold és Kereszt, a Mélytengeri nyomozók és a Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozatok 3-3 epizóddal jelentkeznek 14:00-től este 23:00-ig, feltárva az ókori és az modern történelem legizgalmasabb jeleneteit.

Milyen események vezettek a római birodalom bukásához? Hogyan szabdalhatták szét kisebb csatározások a kontinensnyi nagyhatalmat? Mely politikai vezetők játszottak kulcsfontosságú szerepet a császárságban? A Róma: Egy birodalom felemelkedése és bukása című sorozat a hadjáratokra, ütközetekre és római stratégákra fókuszál; bemutatja a germán, brit és egyéb barbár törzsek működését, miközben színészek és korhű díszletek segítségével eleveníti meg a birodalom korát.

A Keresztesháború: Félhold és Kereszt című film a Közel-Keletre, Jeruzsálembe kalauzolja a tévénézőket, ahol a 11-13. században három nagy vallás képviselő csaptak össze. A dokumentumfilm betekintést enged az erőszakos középkori társadalomba, amelyben a keresztény egyház igyekezett átvenni a hatalmat a Szentföld felett.

A triplázó szombat harmadik sorozata a modernkori történelem folyamán elsüllyedt vagy elsüllyesztett, különböző tengeri járműveket mutatja be. A Mélytengeri nyomozók kísérletet tesznek második világháborús hajók, repülők és tengeralattjárók roncsainak felkutatására és megmentésére, miközben felidézik a legemlékezetesebb ütközeteket.

A Triplázó szombat 14 órától este 23 óráig tart majd a DoQ csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik