Grósz Judit ( Microsoft Magyarország) előadása a DIMSZ ülésén
Média

A Microsoft Magyarország csatlakozott a DIMSZ-hez

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 11. 25. 12:14

Megünnepelte megalapításának 20 éves évfordulóját a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ). Egyúttal bejelentették, hogy a Microsoft Magyarország csatlakozott a szövetséghez.

„A Microsoft küldetése, hogy napjaink felhőalapú és mobilorientált világában hozzásegítse a világ minden lakóját, vállalatát és közösségét, hogy többre legyen képes. A Microsoft Magyarország azokhoz az üzleti döntéshozókhoz szeretne szólni, akik technológiai megoldásokkal szeretnék támogatni vállalatuk sikerességét. Ezért döntött a vállalatunk úgy, hogy csatlakozik a DIMSZ-hez” – mondta a csatlakozás kapcsán Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója (képünkön), aki  a DIMSZ fennállásának 20. évét ünneplő eseményen előadásában az infokommunikációs technológiát mint a marketing új svájci bicskáját jellemezte.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Ma 300-an dolgoznak a vállalatnál, amely több mint 2000 partnerén keresztül további 50 ezer embernek nyújt megélhetést.

Visszanéztek a 20 évre

Hivatal Péter és Vámos-Hegyi Attila, a szövetség korábbi elnökei az eseményen összegezték az elmúlt időszak eredményeit és sikereit, összefoglalták, hogy milyen kihívásokkal szembesült a kilencvenes évek DM szektora, valamint, hogy a kezdetben húsz taggal alapított egyesület az évek során hogy alakult át az adat alapú marketing szakmai szövetségévé, mára hét tagozat működésével és közel 60 tagvállalattal.

A rendszerváltás előtt nem létezett Magyarországon a direkt marketing, ezért 1994 januárjában néhány direkt marketing területén tevékenykedő cég szükségesnek és időszerűnek érezte a DM tevékenységgel foglalkozó társaságok önálló érdekképviseleti egyesületének megalakítását. Ilyen körülmények között 1995-ben alakult meg a Direkt Marketing Egyesület.

Az indulásnál több célt tűztek ki az alapító tagok, ugyanis a hőskorban virágkorukat élő, és nem tisztességes módszerekkel dolgozó cégektől akarták megkülönböztetni magunkat. A szövetség értékei és feladatai azóta változatlanok, hiszen az elnökség – szorosan együttműködve a tagsággal – különböző fórumokon képviseli a szakma érdekeit.

„A visszatekintések és a tagozati tervek alapján jól látszik, hogy a szövetség rendkívül aktív életet élt és él. Erre az agilitásra és elkötelezettségre nagy szükség lesz a továbbiakban is, hiszen a technológia, a szakma és a szabályozói környezet folyamatos mozgásban van. Értékes visszaigazolás számunkra, hogy – legújabb tagként – a Microsoft Magyarország is csatlakozott hozzánk” – mondta el Huszics György, a szövetség elnöke.

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség a hazai direkt és interaktív marketing piac szereplőinek érdekképviseletét látja el. Fő irányvonala a közös ágazati kommunikáció, valamint a direktkommunikáció reputációjának erősítése, mind a marketingkommunikációs szakma, mind a fogyasztók felé. Kiemelten foglalkozik az adatvédelmi kérdésekkel, valamint szakmai rendezvények és workshopok megrendezésével. Közel 60 tagvállalata hét szakterületi tagozat munkájában vesz részt. A szövetség jelenlegi elnöke Huszics György, míg az alelnöki feladatokat Hivatal Péter tölti be.

Tagozatok és elnökeik:

Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozat: Dr. Freidler Gábor

Áruküldők tagozata: Kacsóh Gergely

Contact Center tagozat: Kovácsházy Dénes

E-mail marketing tagozat: Dely Gábor

Mobilmarketing tagozat: Vámos-Hegyi Attila

Terjesztői tagozat: Miklós Imre

Tartalommarketing tagozat: Juhász Ggyörgy

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.