Média
Molnár József, a PC World főszerkesztője

Megvan az év informatikai újságírója

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 11. 20. 23:35

A PC World magyar kiadásának főszerkesztője kapta az Év Informatikai újságírója elismerést. Idén már a második díjat zsebelhette be.

A magyarországi PC World főszerkesztője, Molnár József vehette át a héten a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közös pályázatán az “Az év informatikai újságírója” elismerést. A főszerkesztő idén már gazdagodott egy elismeréssel, méghozzá márciusban, amikor a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülettől az “Év információbiztonsági újságírója” díjat kapta meg.

A mostani díjat egyébként 2011-ben Kovács Attila néhai informatikai szakújságíróról nevezték el, és héttagú szakmai zsűri döntött arról, hogy ezúttal Molnár József munkáját ismerik el, aki az infokommunikációs technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöz, átfogó képet ad az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívja a figyelmet az új lehetőségekkel járó új típusú veszélyekre, azok elhárításának módjaira, beszámol a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásáról.

Molnár József egyébként 2005-ben szerzett felsőfokú végzettséget az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Újságírói karrierje 2004-ben a Sanoma Budapestnél (a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport jogelődjénél) kezdődött. Az újságíró 2008 szeptembere óta dolgozik a Project 029 Kft.-nél (a volt IDG Magyarország jogutódjánál), eleinte a PC World csapatának tagjaként, majd 2014 januárjában nevezték ki a nyomtatott magazin főszerkesztőjének.

“Az év informatikai újságírója” díjat a főszerkesztő november 19-én, az NJSZT által szervezett Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferencián vette át.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Meghalt Stadler József

Kommentek

Buenos Aires, 2017. november 17.
Az argentin haditengerészet által közreadott archív képen a német gyártmányú San Juan argentin tengeralattjáró Buenos Airesben. Az argentin haditengerészet 2017. november 17-én bejelentette, hogy két napja megszakadt a kapcsolata az Argentína déli partvidékén 44 fős legénységgel hajózó San Juannal. (MTI/EPA/Argentin haditengerészet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.