Média

Megvan az év informatikai újságírója

Molnár József, a PC World főszerkesztője
Molnár József, a PC World főszerkesztője
A PC World magyar kiadásának főszerkesztője kapta az Év Informatikai újságírója elismerést. Idén már a második díjat zsebelhette be.

A magyarországi PC World főszerkesztője, Molnár József vehette át a héten a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közös pályázatán az “Az év informatikai újságírója” elismerést. A főszerkesztő idén már gazdagodott egy elismeréssel, méghozzá márciusban, amikor a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesülettől az “Év információbiztonsági újságírója” díjat kapta meg.

A mostani díjat egyébként 2011-ben Kovács Attila néhai informatikai szakújságíróról nevezték el, és héttagú szakmai zsűri döntött arról, hogy ezúttal Molnár József munkáját ismerik el, aki az infokommunikációs technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöz, átfogó képet ad az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívja a figyelmet az új lehetőségekkel járó új típusú veszélyekre, azok elhárításának módjaira, beszámol a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásáról.

Molnár József egyébként 2005-ben szerzett felsőfokú végzettséget az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Újságírói karrierje 2004-ben a Sanoma Budapestnél (a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport jogelődjénél) kezdődött. Az újságíró 2008 szeptembere óta dolgozik a Project 029 Kft.-nél (a volt IDG Magyarország jogutódjánál), eleinte a PC World csapatának tagjaként, majd 2014 januárjában nevezték ki a nyomtatott magazin főszerkesztőjének.

“Az év informatikai újságírója” díjat a főszerkesztő november 19-én, az NJSZT által szervezett Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferencián vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik