Média

Új főszerkesztő a Fidelio-nál

fidelio
fidelio
Várhegyi András vette át a kulturális portál főszerkesztői feladatait Zsoldos Dávidtól.

Az új főszerkesztő, Várhegyi András 1985-ben született. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatott bölcsészettudományi tanulmányokat. 2012 óta dolgozik a Fidelio Médiánál. Több éve vezet színházi beszélgetéseket, közönségtalálkozókat, rendszeresen publikál kulturális folyóiratokban, az írott sajtó mellett pedig rádiós jártasságra is szert tett: 2005 óta vezet és szerkeszt kulturális tematikájú műsorokat a Civil Rádióban, továbbá a Klasszik Rádióban is hétről-hétre hallhatók interjúi.

„Komoly kihívásként és szép feladatként tekintek a főszerkesztői munkára, ami az ország egyik meghatározó kulturális portálja élén egyaránt kell, hogy szóljon az elmúlt közel másfél évtized alatt felhalmozott értékek és a hitelesség megőrzéséről, valamint az idén augusztusban elkezdett strukturális és arculatbeli változások továbbviteléről. Nagyra becsülöm mindazt, amit Dávid az alapítástól kezdve a Fidelio Médiáért tett, és bízom benne, hogy a CEMP-X tanácsadójaként a jövőben is lesz lehetőségünk a közös munkára” – nyilatkozta Várhegyi András

„Tavasszal azért vettem át újra a Fidelio.hu főszerkesztését, mert a belső átalakulások és a site megújulása közepette ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. A tényeges főszerkesztői munka egy részét ugyanakkor már az elmúlt fél évben is András végezte, aki ebben az időszakban bebizonyította, hogy nemcsak személyiségét tekintve, de munkabírásával is maximálisan alkalmas erre a feladatra” – ezt nyilatkozta a változás kapcsán Zsoldos Dávid, az ex-főszerkesztő.

Andacs Botond, a Fidelio Média ügyvezetője arról beszélt, hogy „a szerkesztőség egy emberként András mögött állt, az pedig fel sem merült bennünk, hogy kívülről hozzunk embert. Dávid távozásával olyan kolléga kell erre a posztra, aki a folyamatosságot, a Fidelio legjobb hagyományait tudja képviselni az olvasók és az ügyfelek felé.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik