unicum
Média

Új filmet forgatott a Zwack

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2015. 11. 10. 15:37

A frissen bemutatott reklámfilm Magyarország elmúlt 225 évének kiemelkedő korszakait idézi meg.

Különleges év az idei a Zwack család és a Zwack Unicum számára, hiszen Dr. Zwack udvari orvosként 225 éve kínálta II. József Habsburg uralkodót azzal a gyomorkeserűvel, amely ma már világszerte ismert. A jubileum kapcsán a Zwack Unicum Nyrt. számos programot szervezett már 2015-ben, és egyértelmű volt, hogy az évet egy különleges Unicum reklámfilmmel kell megkoronázni.

A Zwack család képviseletében Zwack Sándor és Zwack Izabella, az alkotók részéről pedig Bergendy Péter, a film rendezője valamint Tihanyi Péter, az ACG kreatív igazgatója közösen mutatták be a sajtónak az új Unicum reklámfilmet, amely a Zwack család és Magyarország elmúlt 225 évének történeteiből merített.

A helyszínen elhangzott, hogy azt az áldozatos munkát, küzdeni akarást, kitartást és pozitív hozzáállást szeretnék bemutatni a filmen keresztül, amely igaz a Zwack család felmenőire és általánosságban a magyarokra is. Tihanyi Péter elmondta, hogy nem a magyar nép vérzivataros évtizedeire akartak reflektálni. Sokkal inkább az volt a cél, hogy a jelenetek még jobban megszerettessék a magyarokkal hazájuk történetét. Éppen ezért a büszke, harcos, minden helyzetből kijönni képes nemzet képe került előtérbe, amire jellemző az ötletesség, a szabadságvágy és az alkotásvágy, amelyek mind előre vitték az elmúlt évszázadokban a magyarokat.

A film sztorija kapcsán elhangzott: II. József Habsburg uralkodó és Dr. Zwack közös jelenetével kezdődik a spot, ami a magyarok találékonyságára is utal, mellyel olyan sok elismerést szereztünk már a világban. Ezt egy speciális, 1848-49-es szabadságharcban hősiesen harcoló ostoros magyar hadtest epizódja követi, amely a magyarok küzdeni akarását, harcos múltját mutatja be. Ezt követően láthatjuk Hajós Alfrédot az éppen épülő Parlamenttel a háttérben, ami a rengeteg magyar sportsikert jelképezi, de közben olyan apró különlegességeket is felvillant, mint az akkor még a Dunában úszó, hatalmasra megnövő vizák. Majd eljutunk a mai Hősök terére, egy fesztivál hangulatú közegbe, ezzel is jelezve, hogy a magyar nem egy szomorú nemzet, nagyon sok életkedvvel és pozitív látásmóddal vagyunk megáldva.

Bergendy Péter, a reklámfilm rendezője a monumentális látványelemek technikai megvalósításának kulisszatitkairól is mesélt. Többek között elmondta, hogy bár minden egyes mozzanatot korabeli dokumentumok és fotók alapján rekonstruáltak, de a filmbe belecsempésztek olyan stilisztikai elemeket is, amelyek nem száraz tényként, hanem stilizált, ünnepi pillanatokként jelenítik meg a feldolgozott helyzeteket.

A grandiózus reklámfilm a mai naptól látható online felületeken, illetve hamarosan a televízióban is megismerheti a közönség.

Stáblista:

MEGBÍZÓI OLDAL:

Megbízó: Zwack Unicum Nyrt.

Marketingigazgató: Márfi Márta

Brand manager: Balázs Péter

ÜGYNÖKSÉGEK:

ACG Reklámügynökség:

Kreatív Igazgató: Tihanyi Péter

Stratégiai igazgató: Szakál Zoltán

Art Director: Juhász Örsi

Head of copy: Horváth Gergő

Copywriter: Tóth Barnabás

Ügyfélkapcsolat: Szenftlében Gergely
Gyártó: az ACG megbízásából a Bergendy és Fiai Kft.

Rendező: Bergendy Péter

Producer: Vásony Barbara

Operatőr: Szecsanov Martin

Vizuális effektusok: Benyó Zoltán, Digital Apes

Vágó: Király István

Díszlettervező: Hujber Balázs

Ruha: Breckl János

Gyártásvezető: Szabó László

Felvételvezető: Harmati Balázs

Rendezőasszisztens: Janicsek László

Berendezés: Tamási Tamás

Smink: Sipos Zita

Fodrász: Győrfy Anita

Fővilágosító: Galgóczy Szabolcs

Építészet: Herjeczky Gyula

Technika: Deák Ferenc

Fényelés: Vándor Ádám

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.