Média
Digitális Híd - Kaba

Kétszáz település a Digitális Hídon

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 09:16

A 200. településhez ért szombaton a Digitális Híd rendezvénysorozat. A jubileumi napon Mikepércsen és Kabán a Magyar Telekom önkéntesei tanították az internet használatára a település lakosait.

A Magyar Telekom még 2004-ben indította útjára a „Digitális Híd Kistelepüléseken” nevet viselő programját. A kezdeményezés célja, hogy a digitális felzárkózás elősegítése érdekében megmutassa a kistelepüléseken élők számára, mire használható az internet, hogyan tudja közelebb hozni a földrajzilag messze élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában.

A program állomásain, a 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken a Magyar Telekom önkéntesei tartanak hatékony, egyénre szabott oktatást, a gyerekeknek pedig ismereteik bővítése céljából vetélkedőket szerveznek.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében az elmúlt tizenegy évben a most hétvégivel együtt már 200 kistelepülésen tartottak ismeretterjesztést a Magyar Telekom önkéntesei közel 5000 résztvevőnek, és hozzájuk csatlakozva médiavilág ismert arcai, mint például Novák Péter, Harsányi Levente, Galambos Péter.

A program 2009-ben új elemmel bővült ki, a Digitális Híd Fest-en a helyi tehetségek is bemutatkozhattak és lehetőségük nyílt az interneten való megjelenésre is. A program résztvevői természetesen ingyen használhatták a világhálót, ahol személyes érdeklődésükre, problémáikra kereshették együtt a választ.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.