Média

Médiadíjat nyert Belicza Bea és Petkó Ricsi

Zoltán egykori fotós, 13 éve diagnosztizálták nála a prosztatarákot, pár éve csontáttétellel súlyosbodott a betegsége. Az ő történetét mutatta be október közepén a 24.hu-n Belicza Bea szocioriporter és Petkó Ricsi videós kollégánk. Most díjat nyertek vele.

 

Fotó: Pál Anna Viktória
Fotó: Pál Anna Viktória

A pályázatot a Gyógyulj Velünk Egyesület, a Magyar Urológus Társasággal, a Magyar Klinikai Onkológiai Társasággal és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Egészségügyi Szakosztályával közösen írta ki. A cél az volt, hogy a médiumok bemutassák a prosztatarák gyógyításának lehetőségeit és korlátait.

A 25 pályázatból a fődíjat a zsűri Kisistók Tímeának és a Makói Városi Televízió stábjának ítélte. Ugyanebben a kategóriában lettek díjazottak a 24.hu munkatársai is.

A rádiósok közül Gimes Júlia, a Kossuth Rádió Tér-Idő című tudományos műsorának szerkesztője és Lázár Anita, a békéscsabai Csaba Rádió munkatársa anyagát ítélte legjobbnak a zsűri, emellett kiemelte Soós Kata és a hódmezővásárhelyi Rádió7 munkáját, ahol egy egész műsorfolyamot szenteltek a témának. A cikkek közül a zsűri Tánczos Mihály, a Nyugat.hu portálon megjelent „Vazelin és gumikesztyű” című riportját emelte ki, valamint díjjal ismerte el Magyar Hajnalka Zalai Hírlapban megjelent „Csak az eunuchok védettek” és Tanács István Népszabadságban megjelent „Az élet ára” című riportját.

Belicza Bea és Petkó Ricsi videóját itt nézhetik meg:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik