Média

Együttműködik a KórházSuli és a Telenor

24.hu
24.hu

2015. 11. 05. 16:15

Több ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akik tartós kórházi ápolásra kényszerülnek, ezért nem tudnak részt venni a hagyományos oktatási rendszerben. Az ő életükben és a kórházpedagógusok munkájában hozhat pozitív változást a Telenor és a KórházSuli program együttműködése.

A Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli idén májusban indult útjára. A telekommunikációs cég szervezésében 5 általános iskola, 11 osztályában, 360 gyermek és pedagógusaik számára vált elérhetővé, hogy a tanórákat digitális eszközökkel, táblagépekkel és Hipernettel, valamint a Microsoft által oktatási célokra fejlesztett alkalmazásokkal tegyék színesebbé. A Hipersuli osztálytermi projekt azóta is sikeresen fut, mind a gyermekek, mind a pedagógusok pozitív tapasztalatokról számolnak be. A Hipersuli az osztálytermi programja mellett keresi azokat az új lehetőségeket, ahol digitális oktatási megoldások növelhetik a képzés hatékonyságát, bővítik az oktatás lehetőségeit.

A KórházSuli egy éve indult önkéntes alapú kezdeményezés, fő célja, hogy a kórház-pedagógiai rendszerben érintett gyermekek oktatását technológiai megoldásokkal és személyre szabott tartalmakkal segítse. Ennek keretén belül a kórházpedagógusok táblagépekkel és mobilinternettel látogathatják meg kis betegeiket. A gyerekek ezen eszközök segítségével, a KórházSuli rendszerében kidolgozott felületen az igényeikre szabott tananyagokból tanulhatnak. A KórházSuli program tökéletesítését is egy komoly teszt időszak előzte meg, a program szélesebb körű kiterjesztésében a Hipersulival történő együttműködés hozta meg az áttörést.

kórházsuli

A KórházSuliban a digitális tananyagokat egy erre kialakított, felhasználó-barát E-StudyGroup online felületen önkéntes diákok hozzák létre, és önkéntes pedagógusok lektorálják. Minden anyag a beteg gyerekek személyes igényei alapján készül, de ezek a fejezetek később, hasonló igény esetén újra felhasználhatóak. Hogy a KórházSuli tudásbázis a lehető legnagyobbra duzzadjon, a Hipersulit üzemeltető Telenor és a KórházSuli program tananyag fejlesztői pályázatot hirdet középiskolás diákok számára. A pályázókat a szervezők a díjazásként felajánlott 10 darab hibrid táblagéppel, 1 évig korlátlan Hipernet hozzáféréssel és értékes Telenor ajándékcsomagokkal motiválják. A pályázatról további részletek a www.korhazsuli.hu oldalon érhetők el.

„A KórházSuli és a Telenor által életre hívott Hipersuli céljai összecsengenek: korszerű digitális tananyagokkal, mobil eszközök segítségével szeretnénk támogatni a diákok fejlődését, legyenek azok az ország bármely pontján, tanintézményekben vagy azokon kívül. Ahhoz, hogy ez sikerüljön rengeteg ember összehangolt munkája szükséges: a kórházpedagógusok, a programban részt vevő, a tananyagot fejlesztő diákok és tanáraik emberfeletti teljesítményt nyújtanak. A Telenor a KórházSuli rendszerét használó tanárok részére korlátlan Hipernet hozzáférést biztosít, hogy a mobiltechnológia adta lehetőségekkel az oktatás helyhez kötöttsége ne lehessen többé a program gyors bővülésének akadálya” – mondta el Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.