Digitális Esély 2015
Média

Digitális Esély 2015: íme a nyertesek

24.hu
24.hu

2015. 11. 05. 13:31

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a „Digitális Esély 2015” pályázat eredményeit.

Idén nyolc hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták, amelyeknek köszönhetően több mint 6231 fiatalhoz kerülhet közelebb a modern infokommunikáció.

A hátrányos helyzetű fiatalok IT oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. igazgatója adta át a támogatásról szóló okleveleket.

A szervezetek összesen tízmillió forint támogatást kapnak. A díjazottak:
• BAGÁZS Közhasznú Egyesület;
• Fontos vagy Nekünk Egyesület;
• Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület;
• Lepkeszárny Alapítvány;
• Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat;
• Szegényeket Támogató Alap (SZETA) Egri Alapítványa;
• Szent Norbert Karitatív Alapítvány;
• Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány.

Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a díjátadón kifejtette: „A Digitális Esély pályázat küldetése kiválóan illeszkedik a kormány törekvéseihez is, hiszen a Digitális Magyarország egyik kiemelt célja, hogy minél több ember ismerkedjen meg az infokommunikáció világával, minél többen szerezzenek jártasságot a számítástechnika területén, és ezáltal javuljon az életminőségük. A civil szervezetek ismerik leginkább a helyi közösségek adottságait, így optimálisan tudják megválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmazásával eredményesen növelhető a digitálisan írástudók száma az elmaradottabb térségekben is. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány javaslattevő szerveként ezért örömmel állt az idei évben is a szakmai kezdeményezés mellé.”

Tavaly hagyományteremtő jelleggel indult az SAP szoftvercég és az NHIT együttműködése, a Digitális Esély pályázat meghirdetése – mondta el Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Mint hangsúlyozta, „a gazdaság digitalizálódása önmagában nem lehet sikeres. Szükséges az is, hogy a hazai fiatalok mind szélesebb körében terjednek el azon képességek, látásmódok, melyek a megváltozó világban való helytállást segítik”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.