Light

Lassított felvételen, ahogy hóval borítja be a vonat a peronon álló utasokat

Hatásos ébresztőt kaptak a behavazott New York-i állomáson az első beérkező vonatra váró emberek.

Tudták, hogy szép látvány lesz, amikor beérkezik a vonat a hóval borított sínekre, ezért is várta több utas is mobiltelefonnal a kézben az első szerelvényt a New York-i Rhinecliff város vasútállomásán. Várakozásuk be is jött.

A szerda reggel érkező vonat és a síneket borító hóréteg találkozás tényleg csodás felvételeket eredményezett. Arra azonban már látszólag nem számítottak, hogy a vonat által felcsapott hó teljesen be fogja borítani a peront, és mindenkit, aki túl közel merészkedett a sínekhez.

Az esetről két felvétel is terjedni kezdett. Az elsőn lassított felvételen lehet látni a jelenetet.

Egy pár méterrel hátrább álló utasnak köszönhetően normál sebességben is láthatjuk, hogy mi történt.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók arról nem tesznek említést, hogy bárki is megsérült volna a felcsapott hótól, bár szemtanúk az NBC New York-nak azt mondták, hogy néhány ember a földre zuhant. A televízió megkereste az esettel kapcsolatban a vonatot üzemelő Amtrak vasúttársaságot, de nem kaptak választ kérdéseikre.

A közösségi oldalakon többen is felvetették, hogy a vonat túlságosan gyorsan érkezett meg az állomásra. Egy vasúti szakértő azonban az NBC New Yorknak elmondta: a vonat valószínűleg azért érkezett be ilyen nagy sebességgel, hogy eltakarítsa a síneket borító hóréteget. Az egyik videót készítő Craig Oleszewski elmondása szerint a szerelvény egy kissé túlszaladt az állomáson.

Az Egyesült Államok észak-keleti partvidékén öt halálos áldozatot követeltek a területre a héten lecsapott hatalmas hóviharok. A havazások miatt több államban is utakat kellet lezárni, zárva tartottak az iskolák, repülőjáratokat töröltek és fennakadások volt a vonatközlekedésben is. Egyes helyek rekordnagyságú hó esett: South Burlingtonban például 75 centiméteres hótakaró borítja a várost, a kanadai határon fekvő Jay városkában 83 centiméteres a hótakaró.

Közben Kanada keleti partvidékén hat ember halálát okozta a kora tavaszi havazás, és több tízezren maradtak áram nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik