Light

Facebook-profilképe buktatta le a világ legidiótább bűnözőjét

A rendőrök döbbenten bámulták a körözött férfi Facebook-oldalát.

Oké, van az a bűnöző, aki büszke arra, amit tesz, hallottunk már ilyesmit, de a floridai Mack Yearwood ügye még így is érthetetlen. Egy kisváros rendőrei egy testi sértésről szóló riasztáshoz szálltak ki, ám a tettes addigra elmenekült. Az ügy részleteit nem ismerjük, a lényeg, hogy elég hamar kiderült: hősünk, Mack Yearwood a gyanúsított, akit el is kezdtek keresni, például – mert jobb ötletük nem volt, és mert 2016 van – Facebookon. Az első, amivel a floridai rendőrök szembesültek, a következő poszt volt:

mugshot2

Jól látjátok, Yearwood egy korábbi, egy másik rendőrőrs által kiadott, két testi sértésről szóló körözési plakátot állított be, és egy ideig ez volt a profilképe is. A legviccesebb, hogy a kép még mindig fent van, itt lehet megnézni, sajnos beágyazni valamiért nem lehet. A legszomorúbb, hogy látszik: családtagjai, barátai könyörögnek neki, hogy vegye le, de nem vesz tudomást róluk. Egy kicsit – nagyon kicsit – egyébként érthető az egész, ez a többihez képest ugyanis egy kifejezetten barátságos, előnyös kép róla.

Az ügyet kezelő őrmester egyébként egészen rezignáltan viselte a látványt; ahelyett, hogy hitetlenkedésének adott volna hangot, csak annyit mondott: “mindig van egy-két ilyen”. “Azért egy kicsit elröhögtem magam”, vallotta be a helyi híradóban.

Ja, Yearwoodot másnap elfogták.

Via Petapixel

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik