Light

Oroszországban bukkant fel az Antikrisztus

24.hu
24.hu

2016. 07. 02. 10:00

Beperelte a családját.

Három éve a kocsijában lakik; saját lakhatásáért és szülői felügyeleti jogainak visszaállításáért küzd egy orosz férfi, akitől egész családja elfordult – írja a life.ru.

A Juzsnij Butov kerületben élő férfi 2013-ban veszett össze a rokonaival; azok után, hogy a névváltoztatási kérelmet nyújtott be az illetékes hatósághoz.

Az Antikrisztus Oleg nevet szerette volna felvenni.

Az Oleg a korábbi keresztneve volt, ezt kívánta vezetéknévre változtatni, elé pedig felvenni az Antikrisztus keresztnevet. (Merthogy előadásokat tartott konferenciákon, és úgy érezte, hogy menő lenne ezzel a névvel létezni és szakmai munkát végezni.)

Csakhogy volt egy kis bökkenő: a kérelemhez alapesetben csatolni kell egy nyilatkozatot, miszerint felesége hozzájárul közös gyermekük nevének megváltoztatásához. Az oroszoknál ugyanis létezik az apai név, tehát ha apuka viselhetné az Antikrisztus (Antihriszt) keresztnevet, akkor a gyermekének Antikrisztovics lenne az apai neve. Az anyuka azonban ehhez (nem túl meglepő módon) nem járult hozzá.

A hivatal végül engedélyezte, hogy a férfi hivatalosan is Antikrisztus legyen; úgy, hogy a gyerekének nem változik meg az apai neve.

Csakhogy Antikrisztus Oleg ragaszkodott hozzá, hogy a fia kapja meg az Antikrisztovics nevet.

A rokonok erre úgy reagáltak, hogy elvitették a férfit kényszergyógykezelésre. Amikor Oleg urat 2013-ban kiengedték, a család nem engedte be a lakásba.

Azóta az autójában lakik, és pereli a rokonokat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.