Light

Felrobbantja az emberek agyát a világ legrövidebb mutatványa

Csak egy vizes palack, egy asztal és egy csapat mindenért lelkesedő amerikai kell a mutatványhoz. A sikeréhez pedig az internet.

Egyetlen, látszólag teljesen haszontalan szuperképessége van Mike Senatore-nak, a charlottei Adrey Kell Gimnázium végzős diákjának. Úgy tud feldobni egy műanyag vizespalackot a levegőbe, hogy az a talpán landoljon, mint egy macska.

Senatore maga is úgy gondolta, hogy ez nem egy világrengető mutatvány, az iskolai tehetségkutatón is csak viccből indult. Tévedett, mert 17 másodperces számával mégiscsak sikerült megrengetnie a világot. Ahogy a palack megállt az asztalon, a közönség olyan őrjöngésbe kezdett, mintha a kedvenc csapatuk a döntő utolsó másodpercében nyerte volna meg a bajnokságot, amire ők hatalmas téteket tettek a fogadóirodában.

Egyszerű, letisztult mutatvány: tényleg lehetetlen belekötni.  A siker annyira elsöprő, hogy két nap alatt az egész világon elterjedt, és azok, akik videón látják, legalább annyira megőrülnek Senatore trükkjétől, mint akik a helyszínen nézték. Aki a legkevésbé érti az egészet, az maga Mike Senatore.

„Annyira szürreális. Nem lehet feldolgozni. Valami, amit amúgy minden nap csinálok, ekkora dologgá válik. Akik ismernek, tudják rólam, hogy palackokat dobálok” – mondta a 18 éves fiú a Today riporterének.

Elmesélte, hogy az egész csak egy vicc volt, nem is igazán bízott benne, hogy a színpadon egyből sikerülni fog az, amivel az osztályteremben szórakozik. Amikor kiderült, hogy a meghallgatás után bekerült a színpadi show indulói közé, egész éjjel gyakorolt, és akkor dolgozta ki a koreográfiát is, a zenével és a bevonulással együtt. Hatásos lett.

Mike azóta azzal van elfoglalva, hogy valahogy feldolgozza a semmiből jött, hatalmas sikert. „Őrület ez az egész, csak ülök a suliban lezsibbadt aggyal” –nyilatkozta.

(Today)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik