Light

A floridaiak közel fele tartja elképzelhetőnek, hogy az egyik republikánus jelölt sorozatgyilkos

A vége felé közeledő republikánus jelöltválasztás egyik még versenyben lévő arcáról, Ted Cruzról hiszi azt nem elhanyagolható számú amerikai szavazó, hogy ő lehet az úgynevezett Zodiákus sorozatgyilkos. A legújabb közvélemény kutatások szerint a floridai választók közel 40%-a tartja elképzelhetőnek, hogy a republikánusok jelöltje a hírhedt hatvanas évekbeli gyilkos.

A Zodiákus gyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában, a személyazonossága pedig mindmáig ismeretlen. 1968. decembere és 1969. októbere között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. A gyilkos összesen négy férfit és négy nőt támadott meg.

A gyilkos, amellett, hogy soha nem kapták el, arról lett híres, hogy a gyilkosságok után levélben üzengetett az utána nyomozó rendőrségnek és a közvéleménynek. Az irományaiban sokszor nem voltak se vesszők, se mondatvégi írásjelek, így előfordult, hogy a sorait többféleképpen értelmezték. A híres nevét az általa használt szignóról kapta:

zodiákus
A zodiákus jele

És hogy miért tartják ennyien elképzelhetőnek ezt a teóriát? A válasz rendkívül egyszerű: Cruz és a Zodiákus fantomképe egymás mellett zavarba ejtő hasonlóságokat mutat, különösen az arcforma és a vékony ajak ad okot a gyanakvásra. A szinte tökéletes elmélet csak egyetlen dolog miatt bukik. Ted Cruz 1970-ben született, a sorozatgyilkos pedig évekkel korábban volt aktív.

Ez természetesen nem akadályozza meg az igazi hívőket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik