Light

Megbírságolta magát a becsületes sheriff

Magát büntette meg egy amerikai sheriff – számol be az UPI. David Clarke, Milwaukee megye sheriffje önmagára szabott ki bírságot, miután egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkolt a helyi veteránnapi ünnepség idején.

Clarke sietve érkezett az eseményre, és rossz helyen hagyta autóját. Megkérte egy kollégáját, hogy álljon arrébb a járművel. Mikor visszatért, az autó még mindig ugyanott parkolt, így büntetőcédulát hagyott a szélvédőn.

A becsületes rendfenntartó kifizette a 35 dolláros bírságot, és további 200 dollárt adakozott egy mozgássérülteket segítő alapítványnak. Elismerte, hogy nagyon rossz helyen állt meg, ennek ellenére kivizsgáltatja, miért nem hajtották végre az utasítását.

Clarke szerint autójára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy civil járműre, egészen addig, amíg nem hivatalos ügyben jár el – így a bírság teljesen jogos.

2007-ben éppen Milwaukee-ban volt egy hasonló eset, amikor egy rendőr szabálytalanul előzött meg egy iskolabuszt. Akkor a rendőrtiszt szintén magát bírságolt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik