Light

Nincs menőbb járgány a befogadott kutyáknak épített vonatnál

Nem hittük, hogy valaha leírjuk a most következő mondatot, de tényleg megtörtént. Kisvonatot épített egy texasi nyugdíjas, hogy kalandtúrákra vigye örökbefogadott kutyáit.

Eugene Bostick, 80 éves, a testvérével él Fort Worth-ben, egy városszéli zsákutca végén. Gyakran előfordul, hogy épp az ő kapujuk előtt tesznek ki megunt kutyákat, ők pedig túl lágyszívűek ahhoz, hogy ne fogadják be őket – írja a The Dodo.

Eugene nem elégedett meg annyival, hogy menedéket ad kutyáknak, eteti, és időnként elviszi őket állatorvoshoz, a szórakoztatásukról is gondoskodni akart. Fűnyíró traktorához takaros kis kutyavonatot barkácsolt műanyag hordókból, a szerelvénnyel pedig időként „kalandtúrákra” viszi az ebeket.

„Láttam egyszer egy férfit egy traktorral, aki ilyen barkácsolt utánfutókkal szállított köveket. És akkor bumm, eszembe jutott, hogy milyen jó kutyavonatot lehetne így csinálni” – nyilatkozta Eugene. A Bostick testvérekkel jelenleg kilenc kutya él együtt, Eugene hetente két – három alkalommal viszi őket kirándulni: „ha beindítom a motort, rögtön izgatottak lesznek, és már ugranak is befelé a kocsikba” – mesélte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik