Light

Kényelmes és biztonságos fizetés MobilTárcával X

Idén nyáron már pénztárca és bankkártya nélkül is elindulhatsz nyaralni vagy a kedvenc fesztiválodra, elég, ha a mobiltelefonod nálad van.

A Telekom MobilTárca szolgáltatása segítségével minden olyan helyen tudsz fizetni, ahol elfogadják a PayPass bankkártyákat: éttermekben, üzletekben, benzinkúton, vagy éppen a budapesti Sziget Fesztiválon. A MobilTárca igénybevételéhez egy arra alkalmas okostelefonra és SIM kártyára, a Google Play Store-ból letölthető MobilTárca alkalmazásra, valamint a Telekommal kötött mobil hang- és internetelőfizetésre van szükség.

És hogy mi a teendő fizetéskor?

Elég a mobilod hátoldalát a banki terminálhoz érinteni. A fizetés menete ugyanaz, mintha plasztik bankkártyával fizetnél: 5000 Ft-os összeghatár alatt a fizetés mindössze egy érintés. 5000 Ft feletti összegű fizetésnél pedig a banki terminálon kell megadnod a kártyához tartozó PIN kódodat.

 

A MobilTárcába igényelt OTP MasterCard Mobil PayPass bankkártya a plasztik bankkártyád virtuális megfelelője. Így a fizetés azonnal a virtuális kártyához tartozó bankszámládon rendelkezésre álló egyenleg terhére valósul meg. A fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, így a tranzakció nem generál adatforgalmat.

Használd úgy, ahogy szeretnéd!

Ha számodra a kényelem és a gyorsaság számít, akkor engedélyezd a virtuális bankkártyád automatikus használatát. Ilyenkor a fizetéshez nem kell feloldani a készülék kijelzőjét, és a MobilTárca alkalmazást sem szükséges elindítani. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a fizetés lemerült készülék esetén is működik, és 5000 Ft-os összeghatár alatti fizetésnél bárki fizethet a telefonoddal, ha esetleg elveszíted a készüléked.

Ha neked a biztonság a legfontosabb kérdés, akkor ne kapcsold be az Alapértelmezett kártya funkciót. Így minden fizetés előtt el kell indítanod a MobilTárca alkalmazást, ahol meg kell adnod az általad beállított MobilTárca PIN-kódot. Ezt követően a Fizetés gomb megnyomásával hagyod jóvá a tranzakciót.

 

Jó, ha tudod, hogy ebben az esetben nem fogsz tudni fizetni, ha lemerült a telefonod, és akkor sem tud fizetni senki a készülékeddel, ha azt elhagytad – hiszen csak a MobilTárca PIN-kód ismeretében indítható el az alkalmazás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik