Light

Így lehetsz trendi egy fesztiválon

A szalmakalap, a napszemüveg és a mobiltárca kötelező. De az se árt, ha van nálad szemeteszsák. Csak a biztonság kedvéért.

Idén nem szeretnél kilógni a sorból, vagy csak érdekel vagy, mi kell ahhoz, hogy egy lehess a fesztivál igazán trendi és menő arcai közül? Segítünk. Körbenéztünk a világ legnagyobb fesztiváljain, a Coachellán, a Glastonburyn és a Tomorrowlanden is, hogy megtudjuk, mi számít igazán trendinek. És persze azért is, hogy neked már ne kelljen. Erre jutottunk:

A szalmakalap és a napszemüveg KÖTELEZŐ. Egy trendi fesztiválarc ezek nélkül ki sem teszi a lábát a lakásból, nemhogy be a fesztivál területére.

Ugyanez igaz a rikító színű esőkabátra és a gumicsizmára is. Bár azt gyorsan ismerjük el, hogy a brit fesztiválokon joggal szerelkeznek fel ilyesmivel, elvégre ott valamivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy leszakad az ég.


Képek forrása: Thinkstock

A rutinos fesztiválozókat ez nem fogja meglepni, de a hölgyeknek idén is kifejezetten trendi fesztiválviseletnek számít a fonott haj. Egyrészt mert praktikus – különösen, ha valaki több napra készül – másrészt kényelmes, harmadrészt jól mutat. Nem csoda, hogy külön mellékletek foglalkoznak a mintákkal – meg persze az elkészítésükkel – egy-egy nagyobb fesztivál előtt.

Forrónaci. És ami a meglepő, nem csak a nőknek.

Az utóbbi években lett igazán divat, de ma már konkrétan trendinek számít az, aki környezettudatosan fesztiválozik. Szemeteszsák, újrahasznosítható étkészlet, pohár. Ilyesmik.

Mobiltárca. A fesztiválokon a mobilfizetéssel is igazán nagyot tudsz majd virítani, egyrészt, mert ez biztonságosabb és kényelmesebb, mint a dugig tömött pénztárca verzió, másrészt, mert annál nagyobb királyság kevés van, mikor egy szál fürdőgatyában, pénztárca és más egyéb kiegészítő nélkül, csupán a telefonnál odasétálsz a pulthoz és rendelsz egy kört. Ugye, hogy ugye?

És a +1: A többnapos, ottlakós fesztiválokon kivétel nélkül mindig eljön az az időszak, amikor az lesz trendi, amiről nem is gondolná az ember. Így például a különböző márkák matricái a különböző ruhadarabokon, vagy épp testrészeken. Vagy a sáros-koszos-poros láb, lehetőleg papuccsal. No és a vállig felgyűrt/hason megkötött póló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik