Light

Túlélte a macska, hogy egy tó fenekére süllyedt egy csónakban

A cica több mint egy órán át volt az öt méter mélyre süllyed motorcsónakban, egy arizonai tóban.

Nagy meglepetés ért egy szerelőt, amikor nekiállt átvizsgálni a Havasu-tó mélyéről felhozott motorcsónakot. A jármű egyik paneljének leszerelése után ugyanis csurom vizes, ijedt macska bukkant elő, a frászt hozva rá – jelentette a helyi sajtó.

A csónakot kimentő cég vezetője, Jon Zuccala “igazi csodának” nevezte, hogy a macskának sikerült életben maradni a tó fenekére süllyedt csónakban. A férfi elmondta: a kikötőből elsodródott járművet nagyjából öt méter mély vízből emelték a felszínre szombat éjszaka, miután egy homokpad közelében elsüllyedt az erős hullámzás miatt.


A motorcsónak, ahol a macska elbújt
Fotó:Fox10

A macskát akkor nem vették észre. Az állat csak azután szabadult ki a csónakból, hogy elvitték egy szerelőhöz, hogy víztelenítse a motort. A beszámolók szerint a barna-fekete macska a motorcsónak orrában található tárolórekszek egyikébe bújt be, és minden bizonnyal egy légbuboréknak köszönheti, hogy életben marad a víz alatt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a macska hogyan került a csónakba. Zuccala felvette a kapcsolatot a jármű tulajdonosával, aki elmondta, hogy nekik nincsen macskájuk. Az állatot egy helyi állatvédő társasághoz szállították, ahol a “Lucky” az “szerencsés” nevet adták neki.


Lucky – egy órán át életben maradt a tó mélyére süllyedt csónakban
Fotó:Western Arizona Humane Society

A menhelyen közölték, hogy a cicában nem találtak chipet, így nem tudni, hogy ki a gazdája, aki csütörtökig jelentkezhet érte. Után a egy helyi nőhöz kerül, aki már jelezte, hogy kész örökbe fogadni macskát, aki egyébként sérülések nélkül vészelte át az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik