Light

Van egy hely Európában, ahol most éppen sokkal rosszabb élni, mint Magyarországon

hőség (Array)
hőség (Array)

44 fokos hőség van egy héten át.

Egy hétig tartó hőhullámra készülnek Spanyolországban a spanyol meteorológiai szolgálat pénteki előrejelzése alapján, amely szerint a délkeleti országrészben 44 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani ebben az időszakban.

Ana Casals szóvivő azt mondta, az ország 27 tartományában narancsszínű riasztás van érvényben a várható 38 fok feletti hőség miatt, ennél már csak egy magasabb riasztási fokozat létezik. A legforróbb napok vasárnaptól jövő keddig várhatóak. A hőmérséklet éjjel sem hűl 20 fok alá, helyenként 24 fok is lehet éjszaka.

Emiatt sokan panaszkodnak arra, hogy éjjel sem tudnak aludni. A nagy melegben a ventillátor lett az egyik legkeresettebb árucikk. Az áruházak folyamatosan töltik fel a készleteiket, mert több helyen a nap végére el is fogy minden darab belőle.

Az emberek napközben a házak redőnyeit is leeresztik, hogy amennyire lehet, kirekesszék a meleget. Aki teheti, az ügyeit és a bevásárlásokat is a délelőtti órákban intézi, mert déltől szinte elviselhetetlen a forróság a tűző napon. Kalapot, kendőt, legyezőt és ásványvizet szinte mindenkinél látni az utcán, ennek fontosságára fel is hívja a figyelmet a meteorológiai szolgálat.

Sokan hűsölnek a parkokban, szökőkutak mellett és a légkondicionált bevásárlóközpontokban is, ez utóbbi azért is vonzó többeknek, mert megkezdődött a nagy nyári leárazás. A hét végén várhatóan rengetegen utaznak a tengerpartokra, hogy átvészeljék a kánikulát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik