Light

Cirkuszba költöztetik a popzenét Tarlósék

Cirkusz (Array)
Cirkusz (Array)

A főpolgármester lendületes menőségfelelős helyettese nem nyugszik, amíg a fiatalok el nem kezdenek a nemes intézményről beszélni a romkocsmákban.

Kedves olvasó, vágja ön, mi az a brunch? Netalán szokott is? Jól hangzik a Facebook-event, ha elé van írva, hogy rooftop? La Roux-ra rázza a fejét a Minijében munkába menet? Az Akvárium Klub teraszán rozéfröccsözés az igazi budapesti ÉLETÉRZÉS? Akkor nincs mese, önnek szól a Budapest Essentials, ami június 25. és 28. között kínálja mindezt: többé-kevésbé aktuális, fiatalos (de nem túl fiatalos) popzene, gasztro, képzőművészet, mozi, fürdő. A külföldi fellépők többsége már járt nálunk, tehát különösebb kockázatot nem vállalnak a szervezők, de ettől függetlenül egy szavunk sem lehet. Itt a program, koncertjegyek kétezertől hatezerig, napijegy tizenöt, bérlet húsz, jó szórakozást!

Két okból írunk erről. Az egyik, hogy a koncertek egészen meglepő helyszíneken lesznek: a Margitszigeti Nagyszínpadon például operett és egyéb lakossági műfajok helyett végre menő rock- és popzenét hallgahatunk (Middlemist Red, The Wombats, La Roux, Austra), a Vasúttörténeti Parkban iskolateremtő house szól majd (Carl Craig, Solomun), de lesznek koncertek a Zwack gyárudvarán, a Vidámparkban és a Nagycirkuszban is. Utóbbi helyen ma, azaz csütörtök este lép fel a Carbonfools és a Fran Palermo, méghozzá artistalányokkal, ebből mutattak is valamit a sajtótájékoztatón, íme:

A másik ok, hogy nem emlékszünk olyan fővárosi popkulturális eseményre, amibe ilyen mélyen beleállt volna a Fővárosi Önkormányzat. (A Belvárosi Fesztivál ugye főleg Rogán bulija, azaz kerületi ügy.) A helyszínek egy része, például a Cirkusz konkrétan Szalay-Bobrovniczky Alexandra fejéből pattant ki. Tarlós fiatal, menőségfelelős helyettese elmesélte: egy brainstormingon jött az ötlet, amikor éppen azon gondolkodott, hogy vajon „hogy tudnánk a romkocsmában ülő fiatalokat rávenni arra, hogy végre a cirkuszról beszélgessenek”, hiszen többségük nem tudja, mi folyik itt, így aztán azt sem, hogy ez igazi művészet, nem talmi lakossági szórakoztatás. A főpolgármester-helyettes feltette a kérdést: „vajon az itt ülők, engem is beleértve, hányszor jártak egyáltalán itt?”

Szóval nincs mit tenni, már hivatalos: a Fővárosi Nagycirkusz menő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik