Light

Belepte a vihar Magyarországot

vihar (Array)
vihar (Array)

Az ég egyre borultabb, a Pilisben erősödik a radarjel, írja a Köpönyeg. Hamarosan eléri a vihar Budát is, Pesten szakad a felhő – látható a fotón. Azóta persze sok minden történt, a főváros több részén leszakadt az ég, ahogy az egész országban is. 

 

A Köpönyegre kirakott képek szerint a nyolcadik kerületben már jégeső esik. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyébként hétfőn 14 óra után az ország nagy részére – a legdélebbi és legkeletebbi területeket kivéve – citromsárga riasztást adott ki heves zivatar és felhőszakadás miatt. 

A nap hátralévő részében – ugyancsak felhőszakadás és heves zivatar miatt – az ország egész területén figyelmeztetések vannak érvényben: Bács-Kiskunban, Békésben, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Csongrádban, Hajdú-Biharban, Hevesben, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Jász-Nagykun-Szolnokban másodfokú, a többi megyében elsőfokú.

A zivatarok nyomában megszűnik a kánikula, a Köpönyeg.hu keddre 24 fok körüli hőmérsékletet jósol. Záporok a nap első felében lehetnek, erős marad a szél.

Frissítés

Közben viharjelzés van érvényben a nagyobb tavakon is: a Balatonon elsőfokú, a Tisza-tavon másodfokú. Zivatarokat jelentenek az egész országból Kaposvártól Debrecenig. A hőmérséklet viszont már most visszaesett, Heves egyes részein a 20 fokot sem éri el. Sok kárról még nem érkezett jelentés, de Debrecen mellett már akadt némi gond.

A viharos szél leszakította a felsővezetéket a 4-es főút mentén, Bocskaikert térségében hétfő este – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Demeter Erika szerint a vezetékben áram van, ezért az utat az áramszolgáltató helyszínre érkezéséig, illetve az áramtalanításig teljes szélességében lezárták. A forgalmat a rendőrök mindkét irányban a debreceni elkerülő útra terelik – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik