Light

A világ legbátrabb vagy legostobább állata ez a mosómedve?

mosómedve aligátoron (Array)
mosómedve aligátoron (Array)

Halálos nyugalommal szörfözik egy aligátor hátán, vagy csak összetévesztette a hüllőt egy fatörzzsel.

Klasszikus rajzfilmes poén, amikor a figura, miközben átkel a vízen, kő vagy fadarab helyett véletlenül, egy a felszínen ejtőző veszedelmes állat fejére lép. Ugyanez történhetett azzal a mosómedvével, amelyiket Richard Jones kapta lencsevégre szombaton, az Ocala Nemzeti Parkban, Floridában.

 Fotó: Richard Jones

Jones egy helyi tévécsatornának elmondta, hogy a fiával kirándultak, és valószínűleg a gyerek ijesztette meg a mosómedvét, ami a víz irányába menekült, majd hirtelen megállt az aligátor hátán. A férfi azt mondja, hihetetlen szerencséje volt, hogy éppen a megfelelő pillanatban sikerült elkattintania a gépét, a mosómedve ugyanis természetesen nem időzött sokáig az aligátor hátán. A tökéletes időzítésű kép azonban olyan, mintha a mosómedve, mint valami stoppos a hüllő hátán utazgatna.

Nem ez az első ilyen történet az állatvilágból. Emlékeznek még a minimenyétre, amelyik egy harkály hátán utazgatott? Jobban mondva amelyik megpróbálta levadászni a madarat, de az túl nagy falatnak bizonyult számára. Ellentétben azzal az ász gémmel, amelyik valóban szörfdeszkának használt egy hatalmas vízilovat.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik