Light

Bőven akadt mentenivaló a viharos Balatonon

kitesurf (Array)
kitesurf (Array)

Sajnos vannak, akik erős szélben és hatalmas hullámok közepette sem átallnak vízibiciklit bérbe adni.

Tucatnyi embert kellett kimenteni a hétvégén a Balatonból: hajók borultak fel, sodródtak el és feneklettek meg az erős szél miatt – tudósít az MTI. A bajba jutottak csak a vízi rendőrök segítségével tudtak visszatérni a partra.

Balatonlellénél egy vitorlás az elsőfokú viharjelzés idején mintegy két kilométerre sodródott el a parttól. A hajó kormánylapátja meghibásodott, emiatt irányíthatatlanná vált. Egy budapesti férfi és két fiatalkorú lány volt a fedélzeten, őket a rendőrök biztonságba helyezték, a hajót pedig kikötőbe vontatták.

Fonyód partjától 500 méterre, szintén elsőfokú viharjelzés alatt felborult egy vitorlás, két férfi a vízbe esett. Őket is kimentették, a hajót is sikerült a partra vontatni.

 illusztráció – MTI

Balatonkenesén másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor a parttól mintegy 200 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kért a rendőröktől. A 43 éves budapesti férfi a viharos szél és az erős hullámzás miatt nem tudott önerejéből visszajutni a partra. Ugyanitt két vitorlás kishajó is megfeneklett az erős szél és a hullámzás miatt, az egyik járműről egy, a másikról öt férfit mentettek ki.

Több bejelentés is érkezett a vízirendészethez szombaton, hogy a Baaton déli partján a viharjelzés ellenére, erős szélben és hullámzásban is bérbe adnak vízibicikliket: emiatt egy zamárdi és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen is eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik