Light

A magyar fesztivál, ami nem hasonlít semmihez

everness(960x640).jpg (Array)
everness(960x640).jpg (Array)

Sátorhegyek, fesztiválszerkós népek, zene - minden van, de mégsem illeszkedik az évtizedek alatt hozzánk nőtt kínálathoz. Jobb? Rosszabb? Nem. Baromira más.

„Ismerd meg Magyarország legbékésebb fesztiválját” – olvasható a szervezők felhívásában. Hát akkor ismerjük. Amit el tudunk róla mondani, hogy Balatonakarattyán, a Part Üdülőben június 24-én startol és 28-án zárja be kapuit – immár harmadszor. Először 2013 nyarán rendezték meg az Evernesst, az akkor még szerény, de szerethető „fesztiválocska”, azóta gigarendezvénnyé nőtte ki magát. A szervezők szerint tavaly négyszer annyian voltak kíváncsiak arra, mi is történik napokon át a sámándoboktól hangos Balaton-parton, így – a burjánzó érdeklődésre tekintettel – idén még nagyobb területen zajlik majd a…hát az a sok „furcsaság”.

Az Everness Fesztivál középpontjában elsősorban a tudatosság, az egészséges életmód, az önmeghaladás és az emberi kapcsolatok állnak – legyen szó előadásról, műhelyfoglalkozásról, mozgásról, táncról vagy a zenei palettáról, minden program ezzel az utánozhatatlan szemlélettel összhangban jelenik meg.  A szervezők egy olyan lehetőséget és az ehhez szükséges teret kívánják megteremteni, ahol az emberek szabadon kapcsolódhatnak egymással, illetve új utakat fedezhetnek fel abba a világba, amelyben élni szeretnének. Ennek fényében a fesztiválozók nemcsak lenyűgöző személyiségekkel és hiteles előadókkal találkozhatnak, de mozgalmas, vidám programokon tapasztalhatják meg az Everness életérzést, hogy harmóniában, kipihenten, tettre készen térhessenek haza. A tudatos táplálkozás terén is sok érdekességgel találkozhatnak majd a résztvevők –ígérik az Everness megálmodói.

A “gyakorlatban” mindez így nézett ki tavaly: 

Ami a muzsikát illeti: világzene és chill – ez a koncepció. Mirabai Ceiba, Glastonbury és Byron Bay Bluesfest, Tribali, Freedom Cafe, Wildfang, Péterfy Bori és Sena Dagadu – mások mellett ők zenélnek majd. 

Ők például egy igen különleges formáció, a Freedom Café:

Újdonságnak számít, hogy idén tematikus falvakra oszlik a fesztivál. Intimitás, Elmélyülés, MagNet, Tudomány és technika, Gyerek, Bionom, Önmeghaladó és Öngyógyító falu – ki-ki eldöntheti, mi mozgatja igazán. Minden falunak lesz egy „gazdája”, akinek a szárnyai alatt zajlanak az események, programok. Fallikus installáció és jurta, vagina bejárattal – bizony, ilyen is lesz majd. 

De hangozzék minden fontos információ az érintettek – Kriston Andrea, Kun Szilvi, Lavicza Zsolt, Kiss József Zsolt, Soma Mamagésa, Antal Vali, és Levente Péter – szájából:

„Minden nap harminc nőnek segítünk majd abban, hogy úgy menjen haza a fesztiválról, hogy élvezze a menstruációját” Furcsának találod ezt a mondatot? Felhúzod a szemöldököd? Ha elmész, öt nap után nem fogod, az szent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik