Light

Medvék elől iszkoló turistákat videóztak a Yellowstone Parkban

Néhány nap alatt milliók nézték meg a futásnak eredt parklátogatókat bemutató videót.

A Yellowstone Park látogatói általában természetközeli élményre vágynak, amikor felkeresik a világhírű látványosságot; de azért van az a közelség, amit nem szívesen élne át senki.

Egy videósnak a minap sikerült megörökíteni egy ilyen esetet; az általa készített felvételen azt láthatjuk, amint a park vendégei nyugodtan sétálnak, a mögöttük pedig egy macicsalád lépked.

A kis bocsok látványától talán még nem is kapna senki infarktust, de amikor az anyamedve nekiindul… (Még jó, hogy rohanás lett belőle – nem mindenki olyan bátor, mint a 73 éves bácsi, aki egy maflással zavarta el a kutyáját megtámadó medvét).

A Montana Fish, Wildlife and Parks kommunikációs és oktatási programmenedzsere elmondta a USA Today-nek, hogy a felvételen látható turisták igen komoly pácban voltak. Tulajdonképpen kevés olyan veszélyes zóna van, mint egy anyamedve és a bocsai közötti terület – mondta Bob Gibson.

A Yellowstone Park a Facebookon (is) megosztotta a videót (négy nap alatt kétmilliós nézettség!), a bejegyzés szerint az itt látható felvétel remekül szemlélteti, hogy nem érdemes háborgatni a vadon élő állatokat. Azért, ahogy elnéztük a képeket, néhányan egész nyugodtan álldogáltak a fényképezőgépeikkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik