Light

Veszélyes az új online őrület: senki ne cuppanjon rá a pohárra!

Telt ajkakat varázsolni felespohár segítségével: hülyeség. És komoly problémákat is okozhat.

Ha korábban azt gondolta, hogy a jeges vödrös kihívás baromság volt, akkor most felül fogja bírálni korábbi véleményét.

Sőt. Vissza fogja sírni a magukat (társukat) lelocsoló emberek látványát.

És most nemcsak arról van szó, hogy az Ice Bucket Challenge-nek volt is értelme (legalábbis eredetileg jótékonysági célzattal indult, és nem kevés bevételhez juttatta az ALS-alapítványt); viszont amiről itt alább olvashat, annak az égvilágon semmi értelme.

De közben káros és veszélyes is.

A Kylie Jenner Lip Challenge lényege, hogy az amerikai valóságshow-sztár (aki egyébként a hasonló beosztásban dolgozó Kardashian-lányok féltesója) telt ajkait „kell” utánozni – egy felespohár segítségével.

A pohárkát, amelyből általában röviditalt szokás fogyasztani, a lányok a szájuk köré teszik, kiszívják belőle a levegőt, a vákuumtól pedig olyan duzzadt lesz az ajkuk, mint a kihívás címszereplőjének, Kylie Jennernek (ha nem ismeri, ne keresgéljen képeket, nyugodtan asszociálhat Geronazzo Máriára is).

Aztán, amint letépték a poharat a szájukról, természetesen az első dolguk, hogy a látványról fotót posztolnak a közösségi oldalakra, a képet ellátják a # kyliejennerchallenge címkével. Az Instagramon máris bámulatos gyűjtemény látható a rettenetes ajkakról.

Oké, de mi a baj ezzel?

Például az, hogy a hatás rövidtávú, ellenben az eljárás önmagában is fájdalmas, plusz undorító véraláfutás kialakulásával járhat. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a szánkra cuppantott pohárka el is törhet. A kacsaszáj estig sem tart ki, a véraláfutás azonban akár 10 napig is ott díszeleghet az ajkakon. Aki pedig gyakran próbálkozik ilyesmivel, az hosszú távon ajkainak deformálódásával számolhat, de az orvosok szerint nem kizárt egy jó kis vénatágulás sem.

A 17 éves Jenner a Twitteren azt írta: arra bíztatja az őt kedvelő lányokat, hogy ha lehet, inkább találják meg saját stílusukat.

Nézzünk néhány példát:

 

 

Nehogy bárki azt higgye, hogy csak a lányok csinálják:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik