Light

Kubai motorostúrákat szervez Che Guevara fia

A forradalmár 1951-52-ben több dél-amerikai országot bejárt, ami nagy hatással volt rá. Az utak ennek állítanak emléket.

Ernesto Guevara, a kubai forradalmár legkisebb fia utazási irodát nyitott és motoros túrákat szervez apja emlékére Kubában. A La Poderosa Tours utasai Harley Davidsonokon járhatják be a kommunista országot, az éjszakákat luxushotelekben eltöltve.

Che Guevara szenvedélyes motoros volt, ennek a 2004-es „A motoros naplója” című film is emléket állít. A későbbi forradalmár 1951 decembere és 1952 júliusa között 23 évesen bejárta Argentínát, Chilét, Kolumbiát, Perut és Venezuelát La Poderosa becenevű Norton 500-as motorján. Az út nagy hatásssal volt az akkor orvostanhallgató Guevarára.

A hat-kilenc napos utak ára 750 ezer és másfélmillió forint között mozog. A résztvevők bejárhatják a kubai forradalom fontos helyszíneit és Che Guevara mauzóleumát is érintik.

Guevara politikai megítélése rendkívül ellentmondásos – vannak, akik humanista forradalmárt látnak benne, míg bírálói hidegvérű tömeggyilkosnak tekintik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik