Light

Film készül a legiszonyatosabb Stephen King-sztoriból

Pennywise a gonosz bohóc (stephen king, az, pennywise, bohóc, bohóc, tim currey,)
Pennywise a gonosz bohóc (stephen king, az, pennywise, bohóc, bohóc, tim currey,)
A horror mesterének egyik legrémesebb regényéből és az abból készült legsikerültebb tévés adaptációból forog majd végre mozifilm.

Kezdhetnek félni a bohóciszonyos horror-rajongók, ugyanis Dan Lin producer és Cary Fukunaga (Jane Eyre, A törvény nevében) rendező bejelentették, hogy jövőre mozifilmet forgatnak a Stephen King Az című regényéből készült tévéfilmből. Az 1990-ben bemutatott, két részes produkció anno nagy közönségsiker volt, ami elsősorban a történet gonoszát, a bohóc Pennywiset megformáló Tim Currey (A három testőr, Vadászat a Vörös Októberre) hátborzongatóan zseniális alakításának volt köszönhető.

Tim Currey annakidején briliáns játékkal tette emblematikussá Pennywise figuráját.

„Úgy tervezzük, hogy március táján elkezdjük az előkészületeket. A legfontosabb dolog az, hogy Stephen King már áldását adta a projektre.” mondta Lin, aki olyan sikereknek volt a producere, mint a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes-filmek, a Terminátor – Megváltás és A Lego-kaland. Lin még hozzátette, hogy ők is két filmben gondolkodnak, amelyek közül az elsőt rendezi majd Fukunaga, a másodikhoz pedig egyelőre még keresi a direktort.

Az 1986-ban megjelent Az című regény Stephen King legkiválóbb műveinek egyike. Az epikus terjedelmű, két kötetben megjelent horror hét gyerek barátságáról és az őket, illetve városuk lakóit rettegésben tartó titokzatos lény rémtetteiről szól. A szörnyeteg, amelynek neve nincsen, a félelemből táplálkozik és habár számtalan módon képes testet ölteni, a kedvenc formája mégis a gyilkos humorú bohóc: Pennywise alakja. A történetet éppen a bohóc és az ő abszurditása, illetve vérfagyasztó megjelenése és cselekedetei teszik különlegessé a King-életművön belül.

Forrás: Hollywood Reporter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik