Light

Rendetlenkedő malacot szállítottak le egy repülőgépről

Pedig a lelki társként fedélzetre engedett sertés, csak azt csinálta, ami tőle elvárható.

Egy nőt leszállítottak az US Airways egyik belföldi járatáról, miután a disznó, melyet emocionális támogatóként vitt magával a fedélzetre, zavaró lett a többi utas számára – idézi a légitársaság szóvivőjét a CNN.

Mennyiben volt zavaró a segítőállatként a gépre vitt malac? Az utastársak szerint a megtermett barna disznó először telebüdösítette a kabint, majd a széksorok közötti folyosó közepére ürített. A hálaadás előtt szerdán (november 27.), reggel hat órakor szállt fel a kisgépre. Nem sokkal később hitetlenkedve meregette a szemét egy nőre, aki egy nagy barna „csomaggal” a vállán szállt fel a gépre.

 Robert Phelps fotója

Először azt hitte plüssállat, majd amikor látta, hogy a valami mozog, azt gondolta, hogy egy nagytermetű kutya. De közelebbről nem annak tűnt. „Az utasok összesúgtak és egymás között tippelgettek, hogy mi lehet az, mert senki sem akarta elhinni, hogy egy disznó. Miért is vinne valaki magával egy disznót a repülőgépre?” – mondta a férfi.

A nő alig helyezkedett el az ülésen, és kötötte az állat pórázát a karfához, amikor az potyogtatni kezdett a folyosón. Miközben gazdája próbált feltakarítani utána, úgy beszélt hozzá, mintha ember lenne. Azt mondta neki, ez jó nagy bunkóság volt, mire a disznó visítani kezdett” – fűzte tovább a sztorit Robert Phelps. „Akkor jött a légiutas-kísérő, és megkérte a nőt, hogy fáradjon a gép elejébe, aztán láttuk, hogy leszállította a disznóval együtt.”

A légitársaság szóvivője azt mondta, hogy egy Amerikában 2003 óta érvényben lévő szabályozás miatt engedték fel az állatot gépre. A Közlekedésügyi Hivatal akkor döntött arról, hogy bármilyen terápiás célú, vagy segítőállat felvihető a repülőgépekre. Az, hogy melyik állat minősül annak, azt mindig a repülőgép személyzetének kell eldöntenie. A légitársaságok azonban a legtöbbször hivatalos papírokat kérnek az utasoktól, hogy igazolják, az utazás során szükségük van az állat jelenlétére. Nem tudni, hogy a nagy barna disznónak, illetve gazdájának voltak-e ilyen papírjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik