Light

Halálos hibrid-dinókkal tér vissza a Jurassic World

Jurassic World (Jurassic World)
Jurassic World (Jurassic World)

Az előzetes alapján úgy tűnik, az új Jurassic Parkból minden hiányzik, amitől a régi hangulatos és szerethető volt.

Filmiskola kezdőknek, avagy mi kell ahhoz, hogy egy régi franchise-t újraélesszünk?

  1. Vegyük elő az eredeti történetet, és csak kicsit csavarjunk rajta (pl. a park létezzen, emlékeztessük a nézőt, hogyan keletkeznek a dinoszauruszok stb.)
  2. Használj régi szereplőket, vagy hozzájuk hasonlatosakat (pl. Chris Prattre adjunk egy mellényt, ettől rögvest úgy néz ki, mint egy etológus)
  3. Emeld a tétet: legyen nagyobb, színesebb, hangosabb (pl. több CGI, monumentális terek, még nagyobb dinók stb.)

A forgatókönyvírók szemlátomást ezeket a tippeket mind megfogadták, csak épp kissé túlpörgették. A jövő nyáron érkező Jurassic World előzetesének nincs olyan pontja, amibe ne lehetne belekötni. Már a park kapujának kitárásakor úgy tűnik, hogy egy vidámpark-építő videojátékba csöppentünk, annyira látványosan CGI-szagú. Bárgyú az alapfelvetés is, hogy a profit-maximalizálás érdekében eleddig nem létező, minden eddiginél hatalmasabb hibrid raptor-godzillákat fejlesztenek, az pedig, hogy Chris Pratt együtt indul harcba (vagy menekül?) a raptorokkal, szintén túlzás, akármennyire is kemény volt Pratt A galaxis őrzőiben.

A legszebb azonban az a kép, amelyben egy őstengeri monstrumnak eleségül ajánlanak fel egy fehércápát. Gyönyörű szimbólum, ahogy Spielberg első filmsikerének ikonikus szereplőjét (ti. a cápát) zabálja fel egy CGI-szörny egy olyan filmben, ami szintén az ő hagyatékának (ti. a klasszikus Jurassic Parknak) megtiprása. Tekintve, hogy Spielberg executive producerként jelen van a film elkészítéseben, furcsa, hogy ebbe belement…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik