Light

Az üstökösön landoló szonda után itt az újabb „szenzáció”

urhus(960x640).jpg (hús, világűr, )
urhus(960x640).jpg (hús, világűr, )

Tandori báránybordát küldtek a világűrbe egy meteorológiai ballonnal. Azt ígérik, hogy az eredményt látva, már sohasem nézünk ugyanúgy a vacsoránkra – videó.

„Először űrszonda landolt egy üstökös felszínén. Aztán egy báránybordát küldtünk a világűrbe. A végeredmény annyira gyönyörű volt, hogy ezután már nem tudunk ugyanúgy nézni a vacsoránkra” – áll egy Youtube videó leírásában, amin tényleg az látható, hogy valakik egy darab húst, meteorológiai ballonnal nagyon magasra küldenek.

A tandori bárányborda, amit a videó elején Kelet-London híres étterméből, a Tayyabsból csennek el a készítők, kb. 25 ezer méteres magasságot ér el, ahonnan már jól látszik a Föld íve, és az űr végtelen sötétje. De vajon miért?

Az akció természetesen egy viccesnek szánt reklámfogás: Nikesh Shukla frissen megjelent második, Meatspace (Űrhús) című regényét hirdetik vele. A kötet borítóján nyers, sült és égett húskockákból kirakott melltartó és csokornyakkendő látható, arról azonban nincs információ, hogy a kompozícióhoz a világűrt megjárt bordát is felhasználták volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik