Light

Jobb ma elveszteni a szüzességet, mint húsz éve

Legalábbis jóval kellemesebb tapasztalatokról számoltak be az emberek most, mint 1990-ben – derül ki az Illinois-i Állami Egyetem felméréséből.

Az első együttléttel kapcsolatban különböző érzések jelennek meg a férfiaknál és a nőknél. A férfiak saját teljesítményük miatt aggódnak, a nőknek pedig bűntudatuk van. Bár az első együttlét a kutatás szerint a férfiaknak okoz nagyobb élvezetet, az elmúlt évtizedek során a nők is egyre kellemesebbé váló tapasztalatról számoltak be.

A kutatók szerint több oka is van annak, hogy megváltoztak a tapasztalatok – egyrészt a szüzesség elvesztése ma már nem olyan nagy szám, mint régebben, másrészt ma már inkább párkapcsolatban történik meg az első együttlét, míg korábban ez kevésbé volt jellemző. Ennek köszönhetően nagyobb az intimitás és kevésbé jellemző nőknél a bűntudat – foglalta össze a Daily Mail a kutatást.

Azt sem tartják egyébként elhanyagolható ténynek a kutatók, hogy csökkent a szexizmus és egyenrangúbbá váltak a férfiak és a nők. Arra is fény derült egyébként, hogy minél később veszti el valaki a szüzességét, annál valószínűbb, hogy később boldog párkapcsolatban fognak élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik