Light

Videók az orosz meteorrobbanásról

Több embernek is sikerült filmre vennie, ahogy eléri a földfelszínt a hatalmas robbanás hangja. Nem csoda, hogy riadalmat okozott.

Az Oroszország középső részén pénteken becsapódott meteor hosszú füstcsóvát húzva érkezett a Föld légterébe, ahol hatalmas robbanással esett szét.

A meteor okozta anyagi kár jelentős, rengeteg épületben törtek ki az ablakok. Az orosz belügyminisztérium sajtószolgálatának tájékoztatása szerint több mint ötszáz ember sérült meg, többségüket üvegszilánkok sebezték meg.     
A jekatyerinburgi csillagvizsgáló közlése szerint a Cseljabinszki és a Szverdlovszki terület, valamint Baskírföld és a Volga folyó középső és alsó szakaszánál elterülő vidék fölött haladt át a meteor.

A meteor darabjai a kazahsztáni határhoz közel eső Cseljabinszk környékén értek földet – közölte a vészhelyzetekkel foglalkozó orosz minisztérium. Az egyik darab egy cinkgyárba csapódott, amelynek teteje nagyjából hatszáz négyzetméteren beomlott – mondta el az orosz belügyi szóvivő. (A gyárról cikkünk végén láthat egy becsapódás után készült videófelvételt.)

Többen kaptak kamerájuk után, látva a sokak által repülőgép-szerencsétlenségnek hitt jelenséget. Még időben, hogy lefilmezzék, amikor a robbanás hangja eléri a földfelszínt, ahova olyan erővel érkezett, hogy megremegtette a házakat és ablakokat tört be, nem kis pánikot okozva.

(Figyelem: a hangerőt érdemes lejjebb venni, a hangos robbanások miatt!)

(A robbanás ideje: 0:12)

(A robbanás ideje: 0:31)

 

(A robbanás ideje: 0:30)

(Egy szélvédőkamerás felvétel a meteor megérkezéséről)

 

(Egy térfigyelő kamera felvétele, amelyen jól látni, milyen nagy fénnyel járt a robbanás)

 

(A cinkgyár, amit az első beszámolók szerint a meteor egyik darabja talált el)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik