Light

Golyós vonalak

Egyszerű, de eléggé leláncolós logikai játék az Arcade Lines: egy 9X9-es mezőn golyókat kell elhelyezni úgy, hogy azonos színűekből összejöjjön öt egy sorban (átlósan vagy függőlegesen-vízszintesen). A golyókat lenyomott egérkattintással lehet mozgatni, amíg szabad az út, azaz nem ütközünk egy másik golyóba. A gép minden lépésünk után elhelyez három újabb golyóbist, melyeket előzőleg látunk a játékmező mellett jobb oldalon, úgyhogy itt kis taktikai terünk támad.

A sima, egyszínű golyók mellett vannak kétszínűek, melyek mindkét színnel alkothatnak sort, dzsókerszerű golyók (értelemszerűen bármilyen színt helyettesíthetnek), és érkezhet dinamit is, mely egy adott sorba betéve az azzal azonos golyókat mind egy szálig lerobbantja a mezőről. Ha egy sorhoz kettő vagy annál kevesebb mozdulat elegendő volt, dupla pontot számít érte a játék. Azért is többletpont jár, ha ötnél több golyóból álló sort tudunk létrehozni. 

A játék klausztrofóbiásoknak nem ajánlott, ugyanis egyre szűkebb lesz a hely, s ha már egy golyót sem tudunk megmozdítani, vége a dalnak. 

Zene nincs, a grafika nosztalgikus élmény, felidézi a 90-es évek közepének informatikai világát – de elég ez ide, úgyis a golyókat nézzük. A játék böngészőben játszható, de le is lehet tölteni commodore 64-esünk segítégével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik