Light

Diszkózó Csillagok háborúja

Nem lesznek könnyen emészthetőek, mert azóta már eltelt pár évtized az ízlésváltozás jegyében, de jót lehet mulatni a videókon.

Igazán akkor válik egy film kultikussá, amikor tőle függetlenedve a hozzá kapcsolódó, további lehetőségek önállóan indulnak virágzásnak, és itt nem feltétlenül az adott mozival járó termékértékesítésre kell gondolni.

Tehát a pluszbevételt termelő üzletágakat félretéve – amikor a kedvenc figurák a kulcstartók, a táskák, a pólók és minden létező egyéb formájában teremtődnek újjá – lássunk pár példát arra, ahogyan a szórakoztatóipar veszi a bátorságot és kitágítja a film státuszának lehetőségeit!

George Lucas sikeres űrsagájának a farvizén evezve még a hetvenes években összehoztak néhány táncos, musicaljellegű szösszenetet, mai szemmel és gusztussal megtekintve: borzalmat, amelyben jelentős szerepet kapott Leia hercegnő fonott kalácsot (briós, kakaós csigát, más pékárut) idéző sérója is.

Az első videóban egy francia gyöngyszemet láthatunk rengeteg Darth Vaderrel és C-3PO-val, a másodikban már több karakter felbukkan, természetesen nem az eredeti szereposztásban, bár meg mernénk esküdni, hogy a country egyik filmsztárként kevésbé tündöklő nagysága, Kris Kristofferson zenész-színész bújt Han Solo bőrébe egy rövid ideig – legalábbis a hozzászólások őt nevesítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik