Light

A rögtönzés nagymesterei

Újabb eresztés a hollywoodi filmek rajongóinak paradicsomából, amelyben a huszonöt legtutibb improvizációt láthatjuk.

Betanult szerepet, mozdulatokat és szöveget sem könnyű előadni, ám sokszor nem is tudjuk, hány olyan komoly vagy poénos jelenetet láttunk, mondatot hallottunk kedvenc mozijainkban, amelyet az adott pillanatban előpattanó isteni szikra ihletett.

Ráadásul a leforgatása óta eltelt hosszú esztendők alatt ezek közül jó néhány védjegyszerű, sokak által emlegetett és idézett momentumává vált az adott alkotásnak, amely tartalmazza: annak ellenére, hogy eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, lényegében ezzel azonosítják a mozgóképet.

Persze ehhez szükséges a színészeket instruáló rendező nyitottsága, mert ha minden apró részletre kiterjedő elképzeléssel rendelkezve egy jottányit sem enged a saját elgondolásából, akkor aztán hiába szerződtették mesterségük legjobbjait a produkcióhoz (bár nyilván a szerzői mű koncepciója is egyfajta megközelítés).

A fent látható lista hírességeinek talán szerencséjük lehetett, amikor a direktoruk szabad teret adott a kreatív folyamatoknak és nem ragaszkodott szigorúan a víziójához. A videón a feliratozást bekapcsolva plusz információkat és konkrétumokat tudhatunk meg az egyes történésekről, de az anyag enélkül, sőt az angol nyelv ismeretének hiányában is maradéktalanul érdekes és élvezetes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik